• JO11-1 - Zwaluwen JO11-1

  5 okt 2019
 • Vandaag de bekertopper tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Beide ploegen hadden tot deze wedstrijd nog geen punt verloren dus was de vraag wie voor het eerst punten zal verspelen. Het beloofde een spannende pot te worden waarbij het krachtsverschil nihil was. Zonder Dean en Quinn want die deden met 12-2 mee, trapten we om 08:30u af.

  Het was van onze kant een onzeker begin. We vonden elkaar moeilijk en kwamen daardoor niet in ons ritme. Zwaluwen deed dat wel en daarom was het ook niet gek dat we na 6 minuten met 0-2 achter stonden. Gelukkig herpakten we ons snel want 3 minuten later was het alweer 2-2 door doelpunten van Lars, prachtig gekruld over de keeper en Melle die het net vond na een prachtig vloeiende aanval. Er ontstond een fel gevecht maar tot de time-out werd niet meer gescoord.

  De 1e kans in het 2e kwart was voor Dawlad die over kopte na een puike voorzet van Jordi. Helaas was het Zwaluwen die wel als 1e het net wist te vinden. Zij het in 2e instantie want Levi redde knap op de 1e inzet maar moest helaas toestaan dat onze gasten er 2-3 van maakten. Maar net zoals het 1e kwart bracht dit ons niet van de leg en bogen we binnen 2 minuten de stand om naar 4-3 in ons voordeel. Eerst was het Jordi die met een prachtig afstandsschot er 3-3 van maakte en Dawlad na een assist van Thijs zelfs de 4-3. Het slotakkoord van het 2e kwart was voor Zwaluwen die er helaas 4-4 van maakte door een onhoudbaar afstandsschot. 

  Het 3e kwart begon met geklungel achterin. We probeerden op te bouwen maar dat lukte niet waar een bal hard naar voren een betere keuze had geweest. Maar goed Zwaluwen strafte het geklungel af met de 4-5. We kwamen niet goed uit de rust. Na 6 minuten in het 3e kwart mocht Lars aanleggen voor een vrije trap. Met een mooi geplaatst schot op het goal was het niemand die er wat mee kon en was het warempel dat de bal in de goal ging 5-5. Dit deed de mannen zichtbaar goed. Even later was het Dawlad die goed over links doorging maar helaas de keeper op zijn weg vond. Nog voor het verstrijken van het 3e kwart was het maar weer eens Jordi die het van afstand probeerde maar zijn bal spatte uiteen op de lat. De rebound was voor ons en de bal kwam bij Mo terecht die met een eigen actie hard de 6-5 tegen de touwen joeg. De laatste time-out was aangebroken en wisten wat we het 4e kwart moesten doen. Tegenhouden en misschien de marge wat te vergroten.  

  Het 4e kwart werd een hele spannende maar de mannen hielden de rug recht. Tegenhouden lukte met verve al was het soms achterin dat we met te weinig verdedigers liepen. Aan de andere kant hadden we nog mogelijkheden om de stand op te voeren maar helaas lukte dat niet al had Zwaluwen daar wel wat kunst- en vliegwerk voor nodig. De eindstreep werd gehaald met een puike en knappe overwinning. Mannen we hebben wederom van jullie genoten en volgende week wacht de nieuwe kraker uit bij Excelsior'20. Ook een ploeg die nog geen punten verspeeld heeft. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ook die wedstrijd positief kunnen afsluiten.

   

  Wijnand