Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO10-1 - VELO JO10-1

Westlandia JO10-1 - VELO JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 11 september 2018

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd (beker) op het programma tegen onze streek- en competitiegenoot Velo. De mannen traden aan met in de goal Levi Gardien (vervanger van de naar ADO vertrokken Luca), achterin Jordi de Hoog en Dean Gardien, midden en voorin Lars Scholtes, Quinn de Bruijn, Melle van Geest en Ché Wijmalen. 

De 1e kansen waren voor ons, alleen wisten we niet het doel te vinden. De ongeschreven regel was van toepassing, als we ze zelf niet maken, maakt de tegenstander hem. En dat was nu ook van toepassing. Velo kwam al snel op 0-1 maar nog in dezelfde minuut bracht Lars de 1-1 op het scorebord. We hielden wel het initiatief maar het net konden we helaas niet vinden. Velo deed dat wel en kwam al snel op een 1-4 voorsprong. Achteraf was de analyse van onze leider Niels scherp. De kopjes gingen hangen i.p.v. de mouwen opstropen. Dat brak ons helaas op en Velo maakte daar dankbaar gebruik van. Velo stond ook positioneel beter en benutte bijna elke kans. Kansen kregen wij ook wel maar we waren niet effectief genoeg voor de goal. De wedstrijd wat eigenlijk geen wedstrijd meer was kabbelde voort Velo scoorde er lustig op los. Wij deden af en toe wat tegen. De eindstand kwam op 5-12. De productie van onze kant kwam op naam van Jordi, Ché, Lars en Melle. 

Dus de les die we mee moeten nemen is: Effectiever voor de goal, positiespel moet beter en vooral de kopjes niet laten hangen bij tegenslag. 

Ik heb vertrouwen dat het goedkomt, we zitten pas aan het begin van de competitie. 

Wijnand

Deel dit artikel met je vrienden