Home » Junioren » Verslagen » HBS JO10-1 - Westlandia JO10-1

HBS JO10-1 - Westlandia JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 23 september 2018

Met een fitte groep, Levi is ook hersteld van zijn gekneusde vinger, traden de mannen om 09:30 u aan bij HBS om voor de 2e keer in 3 dagen tegen ze te spelen. Woensdag werd nog met 8-2 gewonnen benieuwd of er opnieuw een goed resultaat in zit.

Het begin was voor HBS omdat wij slap begonnen. We waren duidelijk nog niet bij de les. Misschien onderschatting na de oorwassing van woensdag? Dit slappe begin resulteerde in de 1-0 voor HBS. Het spel lag hierna even stil omdat niet aangelijnde honden het veld betraden. We herpakten ons enigszins door het spel naar ons toe te trekken en voetballend het doel van HBS onder vuur te nemen. Dit ging prima alleen waren we niet slagvaardig voorin. Het ontbeerde ons aan geluk maar HBS had ook een prima keeper in hun doel staan. En de ongeschreven regel was ook nu weer van kracht. Als wij ze niet maken, maakt in dit geval HBS ze. HBS counterde dodelijk. Het werd 2-0 en gelijk rust.

Evenals het 1e kwart werd ook in het 2e kwart in de 3e minuut gescoord. Nu waren wij succesvol. Dean kreeg de bal aangespeeld en gaf een geweldige steekpass op Lars die hier wel raad mee wist, 2-1. De spanning leek terug in de wedstrijd maar nu braken de 4 minuten van HBS aan. Er werd nl elke minuut gescoord en dus gaven we de wedstrijd weg door 6-1 achter te komen. Weer een minuut later waren wij succesvol. Een aanval via Melle en Lars belandde bij Ché die beheerst afrondde 6-2. Dit was een schrale troost. De geest was helaas al uit de wedstrijd. In de tussentijd werd in een aanval van ons ineens het doel verplaatst omdat die niet goed bleek te staan. Belachelijk, doe dit dan als het spel stil ligt. Leider Ronald zei hier terecht wat van maar daar trok een aantal van HBS zich niets van aan. Een zielige vertoning van HBS. Het 3e en 4e kwart was een formaliteit. HBS vond helaas nog 3x het net en dus was de eindstand 9-2. 

Het verschil was duidelijk te zien. Wij probeerden verzorgd voetbal te spelen en HBS met wat meer kracht en lange ballen. Dit pakt nu goed voor HBS uit. Maar in dit stadium van ontwikkeling is proberen te voetballen belangrijker dan het resultaat. Dit komt vanzelf wel. Ook belangrijk te zien was ondanks de achterstand we blijven proberen te voetballen. Dit was voor de beker tegen Velo wel anders. Dus we hebben zeker weer progressie gezien. Volgende week weer een thuiswedstrijd en dit keer tegen VUC. 

Ondanks de nederlaag weer progressie gezien. De les die ik mee wil geven: Blijf wat rustiger aan de bal. 

Wijnand

Deel dit artikel met je vrienden