Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO10-1 - VUC JO10-1

Westlandia JO10-1 - VUC JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 30 september 2018

Vandaag de 2e competitiewedstrijd en de 1e thuiswedstrijd van de competitie tegen het voor ons onbekende VUC JO10-1. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten die we ons nog lang zullen heugen.

Met een fitte groep stonden we aan de aftrap en spelbegeleider Boy opende het bal. Zoals voorgaande wedstrijden was gebleken en ook nu weer hadden we wederom een onrustig begin en waren we zoekende. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd tot een 0-2 achterstand. Maar gelukkig kort na de 0-2 schoot Quinn met enig fortuin de bal onder de grabbelende keeper. We wisten dus dat er veel tussen de palen geschoten moest worden. Het ging wat meer gelijk op maar ook dit keer werden de kansjes niet benut. Aan de andere kant benutte VUC ze wel. Bij een corner werd er niet goed gedekt en kon een speler van VUC vrij inkoppen, 1-3. VUC voetbalt in deze fase makkelijker en dit resulteerde in de 1-4 door een afstandsschot. Dit was ook het laatste wapenfeit van het 1e kwart. Time-out werd goed gebruikt door de trainer Rody en de leiders Ronald en Niels om de mannen goed toe te spreken.

De mannen begonnen daarom vol goede moed aan het 2e kwart. Er werd wat makkelijker gevoetbald. Er werd beter overgespeeld. Zo ook in de 14e minuut. Lars bediende Ché met een mooie pass en die wist wel raad met deze kans, 2-4. Helaas mochten we niet lang genieten van deze tegentreffer want direct na de aftrap bracht VUC de marge weer op 3, 2-5. VUC maakte er zelfs in de 16e minuut 2-6 van. Dit door slecht te dekken en we communiceerden niet goed met elkaar. Gelukkig was het Jordi met een schitterend afstandsschot die de stand wat dragelijker maakte, 3-6. Dit was ook de ruststand. Er moest de 2e helft uit een ander vaatje getapt worden anders zouden we deze wedstrijd niet winnen. En dat gebeurde ook. Het was nog wel VUC die de stand opvoerde naar 3-7 door wederom een corner waarbij niet goed gedekt werd.

Nu was het onze beurt. Er werd in 10 speelminuten schrik niet, 10x op rij door ons gescoord. Alles lukte ineens bij de mannen en VUC stond erbij en keek ernaar. Het was Lars die in 5 minuten 5x op rij scoorde en de achterstand omboog na een 8-7 voorsprong. Het was Ché die voor de 9-7 aantekende. De spelers van VUC werden gemener en het publiek van VUC ging er ook zich mee bemoeien. Zo sterk als de mannen zijn, lieten ze zich niet van de wijs brengen. Uit een duidelijke overtreding van VUC was het Jordi die uit een prachtige vrije trap aantekende voor de 10-7. Hiermee werd de geweldige 3e kwart afgesloten.

Het 4e kwart werd direct geopend met de 11-7 door Jordi die vanaf rechts de bal keihard en onhoudbaar in de verre hoek plaatste. De 12-7 en 13-7 werd respectievelijk gemaakt door Lars en Quinn. Hatseflats hoorde je vanaf de zijkant!! De mannen bleven wervelend spelen mede ook door goed keeperswerk van Levi. Helaas kwam aan deze doelpuntenregen een eind want dmv een eigen doelpunt brachten wij zelf de stand op 13-8. Dit mocht de pret niet drukken want eigenlijk kwam VUC er niet meer aan te pas. Het was daarom ook Jordi die vrijstaand keihard voor de 14-8 aantekende. VUC had het laatste woord door de eindstand te bepalen op 14-9. Dit mocht de pret niet drukken.

Wat een geweldige wedstrijd was dit en we lieten onze kopjes niet hangen en je ziet wat er dan van kan komen.

Volgende week zaterdag zijn wij vrij om op zondag een sterk bezet thuistoernooi te spelen.

Mannen wij zijn trots op jullie. Ga zo door!!

Wijnand