Home » Junioren » Verslagen » Randstad Toernooi JO10-1

Randstad Toernooi JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 vrijdag 12 oktober 2018

Dit weekend geen wedstrijd maar een toernooi op zondag op ons eigen sportpark. Dit Randstad toernooi werd top georganiseerd door de Stols Groep en bedoeld voor de JO8 t/m JO11 met teams uit de Randstad.

Er werd gespeeld in 2 poules van 4. De 1e 2 plaatsen geven recht op de finaleronden en de resterende plaatsen mogen strijden om de 5e plaats. De mannen waren ingedeeld met:
Skillz (voetbalschool uit Rijswijk)
RKDEO (Nootdorp)
UVS (Leiden)
In deze volgorde werden ook de poulewedstrijden gespeeld in 2x 10 minuten.

1e wedstrijd:
Altijd lastig zo'n 1e wedstrijd maar de mannen kwamen geweldig uit de startblokken. Voor rust hadden we er al 2 in liggen door Quinn en een beauty van Melle. Skillz gaf zich niet gewonnen en liet zien een goede voetbalschool te zijn. Ze kwamen daarom ook op een verdiende 2-2. Beide ploegen gingen voor de overwinning en wat achteraf de allerlaatste seconde bleek, kreeg Jordi de bal aangespeeld en schoot op fantastische wijze de 3-2 binnen. Hij schoot de bal van grote afstand kansloos achter de verbouwereerde keeper. Altijd lekker zo'n begin.

2e wedstrijd:
RKDEO is een tegenstander die we al vaker tegen gekomen zijn. Daar hadden we het altijd lastig tegen maar vandaag waren zij geen schim of waren wij zo goed? Na een wat onzeker begin, we wisten niet wat ons overkwam met zoveel ruimte en kansen, was het Melle die de ban brak en toen ging het snel. We liepen in een mum van tijd uit naar 4-0 door 2x Quinn en een e.d. uit een assist van Melle. Direct na rust was het onze topscorer Lars die zijn 1e van het toernooi mocht aantekenen. Daarna waren we het even kwijt en lieten we RKDEO terugkomen tot 5-2. Toen was het woord weer aan ons en Lars mocht er weer 2 bijschrijven. Het slotakkoord was voor RKDEO maar dat mocht de pret niet drukken. We wisten nl dat we nu al met deze 2 overwinningen de finaleronde bereikt hadden.

3e wedstrijd:
De laatste poulewedstrijd werd afgewerkt op veld 1 tegen het ook nog ongeslagen UVS. Bij een gelijkspel waren wij al verzekerd van de 1e plaats vanwege een beter doelsaldo. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na een nonchalante 1e helft kwamen we al vrij snel 0-1 achter. Maar de 2e helft tapten we uit een ander vaatje. Er werd geknokt voor elke meter en Levi liet ook zien dat hij met sprongen vooruit gaat door de keeperstrainingen die hij nu volgt. Aanvallend maakten we ook meer klaar. We bogen daarom ook verdiend de achterstand om naar een 2-1 voorsprong door Melle en Jordi. Er werd daarna nog met man en macht verdedigd maar de voorsprong bleef gehandhaafd. Dit betekende dat we poulewinnaar werden.

We maakten ons op voor de halve finale tegen de nummer 2 uit poule B Chaara FA ook een voetbalschool, dit keer uit Amsterdam.
We konden al gauw merken dat we op bijna alle fronten werden afgetroefd. Positiespel, felheid en gemeenheid. Zeker gemeenheid waren we nog niet tegengekomen. Dit is iets wat we nog moeten leren. Want we mogen/moeten best wel tegen het randje spelen en ons niet geïntimideerd voelen want wat zij kunnen, kunnen wij ook.
Door 2 onhoudbare schoten brachten de gasten uit Amsterdam de ruststand op 0-2.
Na de rust bracht Lars toch de spanning terug tot 1-2. Chaara FA antwoordde direct met 1-3. Helaas was het breekpunt van de wedstrijd een kans voor Lars die voorlangs ging. Dat de 1-4 nog viel was voor de spreekwoordelijke statistieken.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging tegen de winnaar van poule B Alphense Boys. Die werden dus uitgeschakeld door UVS. De 2 nummers 2 dus in de finale die werd gewonnen door de voetbalschool uit Amsterdam. Was ook niet anders dan verwacht. Wij moesten dus gaan strijden om de 3e plaats wat ook een ticket zou opleveren voor het eindtoernooi dat volgend jaar maart wordt gespeeld.
We kwamen al gauw op 0-1 maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Al vaker dit seizoen gebleken, gingen de koppies niet hangen en werden de mouwen nogmaals opgestroopt. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong door jawel 2x Lars. Dit werd tot de rust vastgehouden door mede goed verdedigend werk van Dean en Jordi.
Enigszins al leeg gespeeld gingen we de rust in. Nog even moesten de mannen dit vasthouden. Maar helaas was dit teveel gevraagd. De pijp was jammerlijk genoeg leeg. We stonden al gauw met 2-4 achter. We konden de spanning bijna terugbrengen tot 3-4 maar dat was de mannen niet gegeven. Uiteindelijk werd het nog 3-7.

Al met al een supertoernooi gespeeld. We verloren het vandaag door een aantal spelfacetten al eerder aangegeven en de lange adem. Maar we wonnen vooral door ons te blijven ontwikkelen en spelvreugde.

Mannen, top gedaan. Blijven leren van de "fouten" maar vooral genieten van je spelvreugde.
Het was voor ons weer een genot om naar te kijken.

Wijnand