• Kan Westlandia de flow van SC Monster stoppen?

  21 mrt 2024
 • Zaterdagmiddag 23 maart speelt Westlandia za. 1 de derby tegen SC Monster. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Hoge Bomen. De heer Wolf is door de bond aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden.

  SC Monster komt, na 6 overwinningen op rij en een (gedeelde) 1e plaats in 2e klasse D én P2, met veel vertrouwen naar Naaldwijk. Afgelopen ronde werd Vitesse D., door een goede 2e helft, met 5-0 naar Delft gestuurd. Op vreemde bodem verloren ze de nog wel de openingswedstrijd bij Oliveo (6-2), maar daarna presteerden ze in (uit-)wedstrijden prima. Ze staan ook in dat lijstje bovenaan. De promovendus heeft ook nog eens de meeste goals in 2D gescoord (37).

  Westlandia heeft, door 2 goede overwinningen te behalen, eveneens vertrouwen getankt. Eerst werd koploper CION verslagen en vervolgens werd er afgelopen weekend gewonnen in Nieuwerkerk. Na 17 wedstrijden staan de groen-witten al op 30 punten en staan 12 punten los van de kritische streep. Handhaving, de enige prestatieve doelstelling die za. 1 van de KNVB mag realiseren, is dus bijna bereikt. 

  Natuurlijk heeft de selectie hogere ambities en zal absoluut mee willen strijden om de (voor ons fictieve) prijzen. Het affiche tegen SC Monster zal dus een strijd worden voor de bovenste plaatsen in deze klasse.
  Rond de klok van 5 uur zullen we weten of Westlandia de speciale 3e helft op kan luisteren met een (klinkende) overwinning.

  De wedstrijdbal wordt gesponsord door PLV Looije

  ----

  Westlandia za. 2 liet vorige week al het goede voorbeeld zien. Koploper SC Monster 2 had op Polanen pas 2 punten verspeeld en slechts 1 goal tegen gehad. Mede door de goal van Danny van Voskuilen, pakte Westlandia ook 1 punt in Monster. Komende zaterdag weer een derby, dan komt het 3e team van FC 's-Gravenzande op bezoek. Team van trainer Hans v.d. kruk heeft punten nodig om weg te komen uit de onderste regionen.

  ----

  Westlandia O23 is na afgelopen zaterdag de ongeslagen status kwijt. De beloftes van Katwijk waren met 3-1 te sterk op d Hoge Bomen. Komende ronde moet de draad weer opgepakt worden bij VELO. In de thuiswedstrijd was er een behoorlijk veldoverwicht, maar werd er slechts met 1-0 gewonnen.

   
   
  De selectie van O18 gaat naar Rozendaal in Gelderland. Die club zal revanche willen voor de eerder geleden nederlaag in Naaldwijk.
   
  Om in de race te blijven voor de titel, zal de jeugd van O16 deze keer géén misstap mogen maken tegen Forum Sport.  plts thuis plts uit  uitslag Eerder dit seizoen/doelpuntenmakers


  13e RVVH 10e Westlandia zo. 1 0-3 Dinand Kuhn, Delsey Bransen en Mark v.d. Zalm
  3e Westlandia za. 1 2e SC Monster 1 1-1 Merlijn Steenman
  10e Westlandia za. 2 5e FC 's-Gravenzande 3 0-4 ---
  laatste VELO 2e Westlandia O23 1-2 Pascal v..d. Zwart en Samuel Kucharik
  7e Veluwezoom 6e Westlandia O18 1-3 Jur Datthijn, Bob Tamerus en Thijs Dame
  laatste Westlandia O17 1e Koninklijke HFC 2-2 Jayden Sevinmez 2x
  2e Westlandia O16 5e Forum Sport 1-2  
  7e Quick Boys 6e Westlandia O15 1-5 Hivastin  Al-mahmud 3x, Tony Froling en Dawlad Khalil


  Voorbeschouwing Westlandia - SC Monster staat HIER
  Complete programma staat HIER