• Kan Westlandia ongeslagen blijven in Utrecht?

29 jan 2020

•

Zondag 2 februari 2020 vanaf 14:00 strijdt Westlandia tegen directe concurrent Hercules voor de broodnodige 3 punten. De wedstrijd op Sportpark Voordorp staat onder leiding van scheidsrechter Vereijken.

Westlandia heeft een prima staat van dienst tegen de komende tegenstander.
    6 van de 7 duels in de 3e divisie werden door de groen-witten gewonnen met een doelsaldo van 21-9
    Uit de huidige spelersgroep weten Nick van Vliet (foto), Mark v.d. Zalm en Melvin Vissers hoe het is om in Utrecht te scoren.
    Voor Nick wordt het een speciale wedstrijd. Hij heeft als verdediger 18 goals gemaakt in het 1e team van de zondag. Tot afgelopen weekend had hij pas 2x gescoord in de 3e divisie.Toeval of niet ze waren allebei in een uitwedstrijd bij Hercules. Tegen OFC was dus zijn 3e goal in deze divisie.

Afgelopen zondag speelde Hercules bij Dongen. Ook de Utrechters waren, net als wij in december, beter dan thuisclub, maar keerden door één ongelukkig moment en een sterk optreden van de Brabantse doelman, zonder punten terug naar de Domstad.
    Daardoor staat Hercules nog onder de beruchte streep op de 15e plaats. Westlandia staat 12e met slechts 4 punten meer. Het was dus een goede zaak dat we afgelopen 2 thuiswedstrijden 6 punten wisten te pakken

In november 2019 stond er op de thuiswedstrijd tegen Hercules best wel de nodige spanning. We hadden op dat moment net verloren van DEM en Quick, maar de mannen van trainer Marcel Koning sleepten  toen wel de overwinning uit het vuur.
    Met diezelfde instelling, het vertrouwen van recente winstpartijen en het feit dat we op Voordorp nog geen punten verspeeld hebben, zou het een mooie zondag kunnen worden.
    Helaas bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Het wordt spannend want komend weekend spelen alle clubs tussen de plaatsen 8 t/m 17 onderlinge duels. Dat kan weer de nodige verschuivingen in het rechterrijtje op gaan leveren, want het verschil in punten is klein.

Fr@

Sportpark Voordorp