• Kan Westlandia stunten bij kampioen ASWH?

2 mei 2024
  • Zaterdag 4 mei 2024 is Westlandia zo. 1 te gast bij de kersverse kampioen van de 4e divisie B: ASWH. De wedstrijd op sportpark Schildman staat onder leiding van de heer Van Hoof en start om 15:00 uur.

Met een voorsprong van 17 punten op de nr, 2 werd ASWH, 2 weken geleden bij Zwaluwen, 4 speelronden voor het einde kampioen.
    Wat opvalt is dat ze dit seizoen in 26 wedstrijden al 14x de nul hebben gehouden. Er is ook pas 19 keer extra afgetrapt. ASWH steekt daarmee behoorlijk af bij de rest van de teams in deze divisie. Die solide verdediging haalt ook druk weg bij de aanval, want qua scorend vermogen staan ze met 43 goals pas op de 8e plaats. Wel hebben ze de afgelopen 9 rondes minimaal 1x gescoord. Bradley Tuinfort is met 11 goals de meest productieve aanvaller van ASWH.

Met die statistieken kan Westlandia zich alleen pas in de 3e periode meten. Dat is ook de reden dat de groen-witten nu in die laatste  periode op een mooie 2e plaats staan. Zonder andere spelers tekort te doen, blijken in de laatste weken m.n. "aanwinsten" Tristan Croes en Robin Buwalda te zorgen voor de goede balans in het elftal. Dinsdag 24 april waren zij allebei ook doeltreffend in de nuttige oefenwedstrijd bij Excelsior Maassluis 2-2)

Het zijn leuke weetjes, maar statistieken zijn een weergave van het verleden en geven geen (harde) garanties voor de toekomst.
    Rond de klok van 5 uur zullen we weten of onze doelman Jordie van Leeuwen in zijn 42e opeenvolgende/volledige competitiewedstrijd in het vlaggenschip, met zijn team een goed resultaat heeft kunnen behalen in Hendrik Ido Ambacht. Dat was alleen pas weggelegd voor FC 's-Gravenzande (2-2) en Poortugaal (0-0).

----

De wedstrijd tegen de kampioen is zaterdag ook te volgen via twitter en de tweets zijn herkenbaar aan de code #aswwes. Het duel van zaterdag 1 is te volgen met code #wesber
    ----

Voor de jeugdselecties zijn er geen competitiewedstrijden gepland. Mogelijk dat diverse talenten zaterdag 4 mei nog minuten gaan maken bij onderstaande teams......