• Kan Westlandia zaterdag wel scoren tegen Full Speed?

  16 mrt 2023
 • Komende speelronde gaat Westlandia za.1 naar Sportpark Kerkpolder in Delft. Daar wacht een lastige wedstrijd tegen Full Speed. Als alles goed gaat, zal scheidsrechter Van Dam rond de klok van 14:30 uur het beginsignaal geven voor dit duel.

  Eind oktober verloren we op eigen veld met 1-0 van Full Speed. Door één bloopertje en een rode kaart in de 1e helft, liepen we bijna de hele wedstrijd behoorlijke achter de feiten aan. Met 10 man werd gestreden voor een goed resultaat, maar de Delftenaren wisten dat goed te pareren. Na die winst nam Full Speed, na 5 wedstrijden, de koppositie van ons over in 2E. Het dure puntverlies heeft, achteraf gezien, ons ook de winst van P1 gekost (voor wat het waard is).

  Die 1e plaats in de 2e klasse E is voor Full Speed aardig uit beeld geraakt. In de 12 wedstrijden na de winst in Naaldwijk, pakte de club uit Delft alleen nog op 3 maart van Concordia 3 punten. De derby werd met 3-0 gewonnen. Full Speed is na 17 wedstrijden gezakt naar de 12e plaats met slechts 15 punten. 

  Westlandia had toen, eind oktober, ook 12 punten, maar de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf, pakten in de 11 wedstrijden daarna 17 punten. Door de moeizame winst op VFC (1-0) in de afgelopen speelronde, hebben we verder afstand kunnen nemen van de gevarenzone. Het gat met nr. 9 is nu 7 punten.

  Komende zaterdag zullen we tegen Full Speed weer moeten strijden tegen een "rood-witte muur". Het zal duidelijk zijn dat we zorgvuldiger om moeten gaan met de kansen, die we zeker gaan krijgen. Tegen half 5 zal blijken of we onze faam, als meest scorende ploeg in 2E, waar hebben gemaakt.

  ---

  Zaterdag 2 won afgelopen ronde met 3-0 van HVC'10 en staat keurig 4e in de res. 1e klasse. Zaterdag wacht in Zoeteremeer DSO. Het zal lastiger worden dan in de heenwedstrijd. Toen wonnen de mannen van trainer Hans v.d. Kruk met 7-1 van DSO.

  ---

  Als alles meezit, komt zaterdag 3 diezelfde dag vanaf 11.30 uur in actie bij nr. 2 DVO'32. Die ploeg heeft 12 verliespunten minder dan het team van trainer Jeroen van Kester. Wordt dus nog een flinke klus om 3 punten mee naar Naaldwijk te nemen. Thuis op De Hoge Bomen werd het 0-2.

  Fr@