• Kerstwens

  20 dec 2019
 • Kerstmis 2019

  Als het einde van het jaar nadert besef je weer eens hoe snel de tijd gaat, alweer Kerstmis en Oud en Nieuw. Mijn eerste maanden als voorzitter bij deze mooie club zitten er alweer op.
  In die korte tijd zijn er flink wat zaken op mijn pad gekomen en liggen er nog veel zaken op te pakken.

  We kunnen zondermeer spreken van een mooi voetbaljaar 2019 voor Westlandia.
  Het eerste elftal op de zondag leverde met pieken en dalen een prima prestatie in het vorige seizoen. Dit seizoen zijn we onder de nieuwe leiding van Marcel de Koning en Jurgen Faerber moeizaam gestart en staan we halverwege de competitie niet op de plek op de ranglijst waar we horen te staan.  De oorzaken zijn bekend en het heeft ons ook even niet mee gezeten. Dat hoort ook bij de sport.  Het is in de tweede helft van de competitie zaak om onze kwaliteiten te laten zien en om te zetten in resultaat. Hier hebben wij echter alle volste vertrouwen in.

  Helaas was er van de zomer een degradatie bij ons eerste team op de zaterdag. Dit seizoen is de draad echter weer opgepakt en is er een positie in het linker rijtje zeker mogelijk.
  De jeugd heeft prestatief zeer goed gepresteerd met als hoogtepunten de kampioenschappen van JO13-1 naar de 1e divisie en de JO17-1 naar de 3e divisie.
  Bij de jongste jeugd ligt de aandacht op ontwikkeling en plezier, nou dat straalt er aan alle kanten vanaf.
  Ga voor je plezier maar eens op zaterdag ochtend naar de club, wat een sportief plezier zie je dan.
  Maar ook bij de breedte teams, 7 tegen 7, walking football, damesvoetbal en de zaalvoetbal is er met veel passie, plezier, inzet en sportiviteit gespeeld en kunnen de leden met de goede organisatie rondom de teams heerlijke wedstrijden spelen.

  Ons complex is het afgelopen jaar verrijkt met een nieuw multi media centrum bij veld 1.
  Hier worden de wedstrijden op veld 1 gefilmd en vind er onder andere de radio verslaggeving plaats.
  Een pracht van een gebouw, echt bijzonder. Ik kom wekelijks bij veel amateur en bvo  verenigingen. Ik kan u zeggen zo’n mooi media centrum heeft er geen enkel andere vereniging. Een geweldig resultaat wat met veel inzet van vrijwilligers is neergezet! 

  Ook de betrokkenheid en medeleven van de Westlandianen die ik heb gezien bij het afscheid van twee van onze twee ereleden was heel bijzonder. Op dat soort momenten besef je weer des te beter dat we één grote familie zijn die er voor elkaar zijn als het nodig is.
  Dit maakt mij echt trots op de club!

  Na de ALV in september zijn we in vernieuwde bestuurssamenstelling enthousiast begonnen.
  Het uitvoeren van onze visie en missie gepaard gaande met financiële verantwoordelijkheid voor de club staat bovenaan de agenda. Met veel vrijwilligers in commissies en met veel nieuwe sponsoren wordt er verder gebouwd aan de mooie vereniging.

  Inmiddels is ook de commissie 100-jaar Westlandia opgestart en gaat er gebouwd worden aan een mooi jubileum voor alle leden in 2022!

  De komende periode ligt het voetbal bij Westlandia behoudens de traditionele oliebollen- en zaalvoetbaltoernooien even stil. Een welverdiende pauze voor de vele vrijwilligers binnen onze vereniging die het elke dag weer mogelijk maken voor onze leden om met plezier te kunnen voetballen. Ik wil onze vrijwilligers enorm bedanken voor al hun inspanningen. 

  Rest mij nog u en uw gezin, verdere familie en vrienden een fijne kerst toe te wensen.

  Ik wens u allen ook alvast een goede jaarwisseling en een sportief maar vooral gezond 2020 toe.  

  Namens het bestuur van R.K.V.V. Westlandia

   

  Ton van Marrewijk

  voorzitter