• Laatste thuiswedstrijd in 2022 voor zondag 1

  1 dec 2022
 • Het belooft eindelijk weer eens goed voetbalweer te worden op een zondag. Dat komt mooi uit want het vlaggenschip speelt vanaf 14:00 uur op de Hoge Bomen tegen Rohda Raalte de laatste thuiswedstrijd van 2022.

  De grote voetbalclub uit Overijssel keerde afgelopen zomer terug op dit niveau. Rohda pakte de titel in de 1e klasse met 8 punten voorsprong op Heino. Dit seizoen staan ze op de 7e plaats met slechts 2 punten achterstand op Westlandia. Ze presteren in uitwedstrijden in de 4e divisie erg wisselend. Een mooie 4-0 overwinning bij HBS staat in schril contrast tot de nederlaag bij nr. 14 Alcides. In totaal werden in 6 uitwedstrijden 10 punten behaald. 

  Afgelopen weekend werd op eigen veld hekkensluiter VKW met 4-0 verslagen. Opvallend detail is dat topscorer Kevin Peppels (8 goals) wel speelde, maar zijn kruid droog mocht houden. 

  Westlandia pakte afgelopen zaterdag in Alphen a/d Rijn op gelukkige wijze de 3e overwinning op rij in P2. De 3-2 (Dinand Kuhn 2x en Jeremy van Uunen) voorsprong kwam nml. nog bijna in gevaar, maar de late gelijkmaker van Alphense Boys werd door de scheidsrechter, wegens een betwiste duwfout, afgekeurd. Door onze winst en de resultaten op de andere velden nestelen we ons vaster in het linkerrijtje.

  Na het laatste fluitsignaal van de heer Drost zal blijken of we onze mooie positie in de 4e divisie en P2 hebben vastgehouden. 

  ------

  Westlandia O21 zegevierde na de thuiswedstrijd tegen MVV ook in de return in Maastricht. De mannen van trainer Corné van Doorn wonnen in de Geusselt knap met 3-0 (Jayden Luiten, Milo Wagner en Given Baven). Komende zaterdag wacht er weer een wedstrijd in Limburg. Op sportpark Mijn Zuid wacht vanaf 14:00 uur koploper Fortuna Sittard. Die ploeg heeft uit 12 wedstrijden de maximale 36 punten behaald, 44x gescoord en alleen 5 doelpunten in uitwedstrijden tegen gekregen. Op de Hoge Bomen werd het eerder dit seizoen 0-6. Wordt dus nog een zware kluif in de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie.