• Lars van den Berg terug op het oude nest

4 feb 2021
  • In het komende voetbalseizoen, als corona of hogerhand niet dwars gaan liggen speelt Lars van den Berg weer bij Westlandia in Zaterdag 1. Hij heeft wat rondgekeken in het Westland en komt weer terug op De Hoge Bomen.

De beginjaren
    Lars begon bij de 4-/5-jarigen. Dat was de tijd van spelplezier en gewoon lekker voetballen. Bij Westlandia gebeurde dat onder leiding van Ton Ballering en Janus Kouwenhoven. Toen hij op een gegeven moment werd gescout door Sparta, besefte hij dat voetballen meer was dan gezellig tegen een balletje trappen. Na 4 jaar Sparta keerde hij terug naar Westlandia. Bij Sparta was hij het plezier in voetballen kwijtgeraakt.

Mega leuk
    Met het schoolteam van De Regenboog kwam hij in de halve finale. ‘We moesten spelen tegen een school uit Alkmaar. We verloren, maar het was mega leuk om in het schoolteam te spelen.’

Beste jaar in de A1
    Lars heeft in de A-junioren 2 jaar Pieter Jongmans als trainer gehad. Een goede trainer in de ogen van Lars. ‘Hij leerde ons dat we moesten samenwerken. Alleen dan kan je een wedstrijd winnen. We speelden leuke wedstrijden op hoog niveau.’

Westlandia zo2
    Lars maakte deel uit van Westlandia zo2 dat op 16 juni 2017 kampioen van Nederland voor reserveteams werd. Het kampioenschap werd binnengehaald bij en tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Onder leiding van coach Harold Tjaden werden in de aanloop naar de kampioenswedstrijd Nuenen 2, UDI’19 2 en Excelsior Maassluis 2 verslagen. In de kampioenswedstrijd werd het 4 – 3 voor Westlandia zo2. Dat waren leuke wedstrijden.
    De foto van Lars bij dit verhaal komt uit het seizoen 2016/2017.

Omzwervingen door Westland
    Na een jaar in de zondagselectie van Westlandia ging hij naar VV Maasdijk. Hij speelde er samen met Tim van der Voort. Met z’n tweeën beleefden ze een goed seizoen. ‘We vulden elkaar goed aan.’ Lars kijkt daar met genoegen op terug.
    Na twee jaar VV Maasdijk zocht Lars wat meer uitdaging. Hij verkaste naar VELO in Wateringen. Corona zorgde ervoor dat hij maar weinig wedstrijden heeft gespeeld, in totaal 4. Het was een leuke club met leuke gasten, maar met nauwelijks wedstrijden. Bij VELO wordt er nog steeds twee keer in de week getraind. Er wordt een trainingsparkoers uitgezet, dat je in tweetallen afwerkt.
    Lars denk niet dat de competitie nog hervat wordt. ‘Dit is eigenlijk een verloren voetbal jaar.’

‘Een paar weken geleden kreeg ik van Theo Verbeek een belletje. Hij vroeg me of ik interesse had om bij Westlandia za1 te komen spelen. Ik heb ja gezegd. Het is goed om weer samen met te gaan spelen met Tim en Jari en sportpark De Hoge Bomen is om de hoek. Dat zijn twee goede redenen om weer terug te gaan.’

Wij wensen Lars het allerbeste in het komende voetbalseizoen en we hopen dat hij ons in Westlandia za1 gaat verrassen met splijtende passes en een paar doelpunten.

JvdM