• Lukt het Zaterdag 1 om thuis weer eens te winnen?

  27 nov 2019
 • Zaterdag vanaf 14:45 uur mag Westlandia za. 1 op de Hoge Bomen aantreden tegen de nr. 6 Soccer Boys. Onder leiding van scheidsrechter Prins gaan de mannen van Sieme Zijm op jacht naar de eerste winstpartij van het seizoen op eigen veld.

  Westlandia stond afgelopen zaterdag om 16:30 uur door de 2-1 nederlaag bij DSO met lege handen . Wel kregen de groen-witten mee, dat ze, voor de ploeg uit Zoetermeer,  één van de betere tegenstanders van dit seizoen waren. Zeker Nick Ruigrok (foto) speelde een sterke wedstrijd en maakte een fraaie goal. Leuk om te horen, maar de volgers van zaterdag 1 weten dat het (een stuk) beter kan. 
  Stefan Bron kwam overigens in Zoetemeer voor de 100e keer binnen de lijnen in een KNVB-wedstrijd van zaterdag 1.


  In de voorbereiding op het seizoen speelden we immers tegen sterke en gerenommeerde tegenstanders en die werden allemaal op een nederlaag getrakteerd.
  Sinds de start van de competitie hebben we op de Hoge Bomen echter maar 1 punt in de competitie weten te pakken. Dat was op 26 oktober tegen SVC'08 (2-2).
  Tegen tegenstander Soccer Boys moet op eigen veld de omslag komen. Het wordt zeker niet eenvoudig, want SB behaalde dit seizoen 67% van de 15 punten op vreemde boden.

  De enige keer dat we de Bleiswijkers waren ingedeeld in de competitie was in seizoen 2014-2015.
  In 2C van dat seizoen verloren we de heenwedstrijd in Bleiswijk met 4-1. In Naaldwijk lukte het ook niet, want ondanks één van de weinige gescoorde goals van Ruud Bijl, verloren we de return met 2-1. We eindigden dat seizoen beide op 29 punten. Op doelsaldo konden we ons direct handhaven op het niveau van de 2e klasse.. SB deed dat uiteindelijk via de p/D-wedstrijden met de 3e klassers
  .... maar ja .... resultaten uit het verleden.....

  Laten we hopen dat de nieuwe wedstrijdbal (gesponsord door Movela Productions & Events) zorgt voor de broodnodige 3 punten.
  -----

  Het 2e team krijgt het 3e van Quick Boys op bezoek. In de stand hebben de Katwijkers 1 punt meer dan de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop.
  Na de mooie overwinningen tegen de 2e teams van Verburch en DSO, zou het lekker zijn om de goede lijn door te trekken in de 2e periode in de res. 1e klasse.

  Fr@