• Mark Schuur blijft in het nieuwe seizoen assistent trainer bij Westlandia zo1

21 feb 2020
  • Nog niet zolang geleden op 15 januari 2020 maakte Westlandia bekend, dat Mark Schuur de nieuwe assistent-trainer zou worden naast Marcel Koning.

Na een aantal oriënterende gespreken zaten Westlandia en Mark Schuur weer om de tafel om te praten over een verlenging van zijn contract bij Westlandia. Mark kon kiezen als trainer van JO21, waarmee komend seizoen gestart wordt, maar eventueel ook als assistent-trainer voor de zondagselectie, want de Naaldwijkse vereniging wilde wel met hem doorgaan. De 44-jarige Mark Schuur gaf aan, dat hij door wilde gaan in zijn functie als assistent trainer.Er is een klik met Marcel Koning, zij vullen elkaar aan en Mark Schuur ziet het als een goede stap in zijn ontwikkeling als trainer nu hij werkt met volwassen spelers.

Mark Schuur is in het bezit van de UEFA A-jeugd licentie. Hij is in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding op de Melanchton Scholengemeenschap met verschillende vestingen in en om Rotterdam.

Zijn trainerscarrière begon in 2012 bij de jeugd van ADO Den Haag. Daar werkte hij 7 jaar met verschillende leeftijdsgroepen. In zijn laatste jaar bij ADO Den Haag was hij verantwoordelijk voor de JO19. In 2019 kwam hij naar De Hoge Bomen, waar hij in zijn eerste jaar trainer is bij de JO19.

In het volgende seizoen blijft hij de rechterhand van Marcel Koning. Westlandia heeft veel vertrouwen in de tandem Koning en Schuur