• Mooie derby voor zaterdag 1 en 2

  6 nov 2019
 • Zaterdagmiddag vanaf 14:45 uur komt Westlandia in actie tegen HVC'10
  De heer Duindam is door de bond aangesteld om deze derby in goede banen te leiden.

  Het wordt pas de 3e keer dat beide teams elkaar op de Hoge Bomen treffen voor een competitieduel.
  In het eerste seizoen dat de fusieclub bestond, won HVC'10 op 12 maart 2011 op de Hoge Bomen met 4-0. Beide teams speelden toen voor het eerst in de 3e klasse.
  Pas in oktober 2016 kregen we in de 2e klasse de kans om ons te revancheren. We wonnen met 2-0 (Ricoberto Luijando en Jasper van Dijk). Dat was overigens het memorabele duel waarin scheidsrechter Cor van Elswijk in recordtijd uit Kijkduin kwam om de geblesseerde scheidsrechter Spaans in de 2e helft te vervangen. Ook een paar van zijn beslissingen in die wedstrijd zorgde tijdens maar zeker na afloop, nog voor de nodige discussies......

  HVC'10 had afgelopen zaterdag ook een aantal momenten dat arbitrale beslissingen de gemoederen bezig hielden. Commentaar op de leiding levert zelden het gewenste resultaat op en in het slechtste geval kost het naast frustraties ook nog een gele prent.  Leroy Smits, één van de sterkhouders van HVC'10 kan daarover mee praten. Hij zal zich komende zaterdag langs de lijn moeten verbijten, want de oud-speler van Westlandia zo. pakte tegen UVS 2x geel en werd door de bond 1 wedstrijd geschorst.

  Ook Vince Olsthoorn (foto) hoeft zich niet om te kleden. Onze "Buffel" ging er bij DoCoS af na een overtreding op een doorgebroken speler. Dat wordt dus voor Sieme Zijm en Ruud Bijl puzzelen in de as, want de kans is klein dat Timothy Le Duc het groene licht voor een hele wedstrijd krijgt van de medische en technische staf.

  Natuurlijk heeft zaterdag 1 wel vaker tegen de fusieclub uit De Hoek gespeeld.
  De laatste confrontatie dateert van 14 september j.l..  In het kader van onze nederlaagserie won Westlandia die oefenwedstrijd met 3-1. Nieuwe trainer Piet Boon pakte met HVC'10 wel  (zijn/de) 1e prijs. Ze presteerden nml. beter dan Den Hoorn en VELO.

  Het worden zaterdag waarschijnlijk 90 zenuwslopende minuten, want beide partijen hebben de 3 punten hard nodig. Daarna kunnen de selecties én de eigen aanhang los in een extra lange 3e helft.

  -----
  Ook Westlandia za. 2 speelt op de Hoge Bomen een derby en wel tegen Verburch. Na de nipte nederlaag bij Schipluiden, moeten de mannen van Hans Kruk en Rob Klop punten pakken, We staan nu 13e en het verschil met de Poeldijkers is maar 2 punten.

  Toepasselijk: de wedstrijdbal voor de wedstrijd tegen HVC'10 wordt beschikbaar gesteld door Leo Schalkoort BV uit Hoek van Holland. De oud-shirtsponsor van de zaterdagselectie staat bekend om CC- en DC-containers (Deense karren) op topsnelheid!