• Na 25 jaar weer een echte Westlandse derby voor de zondagselectie

  21 feb 2024
 • Zaterdag wordt dan eindelijk dé derby Westlandia - FC 's-Gravenzande gespeeld. Al een paar weken worden de volgers van beide ploegen lekker gemaakt om zaterdag naar Sportpark de Hoge Bomen te komen. Na de wedstrijden van za.1 en 2 tegen resp. Verburch 1 en 2, moet dit het sportieve hoogtepunt worden van derby day XL. Scheidsrechter Smit mag rond 18:00 uur het eerste fluitsignaal voor deze historische wedstrijd geven.

  Het wordt voor het eerst dat FC 's-Gravenzande in de competitie op de Hoge Bomen tegen het vlaggenschip van Westlandia gaat spelen. Dit is mede te danken aan de invoering van het weekendvoetbal.

  FCG wist 2 weken geleden de moeilijk te passeren verdediging van koploper ASWH, 4x te verschalken. Zeker in de 2e helft maakte FC 's-Gravenzande veel indruk. In de generale voor de aanstaande derby, ging het vervolgens afgelopen zaterdag toch wel onverwachts mis bij HBS (0-2). Door die nederlaag zijn de kansen op het winnen van P2 tot een minimum geslonken. Dat geldt ook voor Westlandia na de 1-0 nederlaag bij Nieuwenhoorn.

  De kracht van onze komende tegenstander zit, op zeker, in het scorend vermogen. Meerdere eigen- en aangetrokken spelers hebben de grens van 100 competitiegoals al achter hun naam staan. Daarnaast heeft trainer Mike Jonk met zijn staf de beschikking over een ervaren selectie. In de heenwedstrijd tegen ons waren bijv. 10 van de 16 geselecteerde spelers geboren in de vorige eeuw.

  Bij Westlandia stond er die speeldag in het Breeje Durp bij 14 van de 18 spelers een geboortejaar van deze eeuw op het wedstrijdformulier. Dat betekent voor die jonge gasten dat ze nog veel vlieguren en goals kunnen/moeten gaan maken in ons 1e team van de zondag. 

  De laatste echte Westlandse derby op Sportpark De Hoge Bomen voor Westlandia zo. 1 dateert van maart 1999 (Verburch zo. werd toen met 4- 2 verslagen). Dat bekent dat de selectie pas in september 2023 ervaarde was het was om een dergelijk duel in het "hol van de leeuw" te spelen. FC 's-Gravenzande won toen overtuigend met 3-0. Zaterdagavond gaan de groen-witten meemaken wat het is om zo'n wedstrijd op het eigen sportpark te spelen. 

  Trainer Maurizio Ceccucci en zijn staf zullen hun eigen ervaringen, die van de vorige derby en andere gespeelde wedstrijden in de afgelopen weken, gebruiken om de selectie klaar te stomen voor deze Westlandse kraker. Rond de klok van 20:00 uur zal duidelijk zijn of onze jongens dit om hebben kunnen zetten in een mooi resultaat.

  Ongeacht de uitslag zal het zaterdagavond nog lang "onrustig" zijn in en om de kantine van sportpark De Hoge Bomen.

  Oh ja: lees vooraf ook even huishoudelijke mededelingen voor deze Derby Day XL Dat maakt het voor de vele vrijwilligers die zaterdag in touw zijn, een stuk eenvoudiger.

  De wedstrijdbal van Westlandia zo 1 -FC 's-Gravenzande is geschonken door PJH hoogwerkerverhuur uit Wateringen.

  Foto:  Dinand Kuhn die in en tegen Nieuwenhoorn zijn 100e wedstrijd in zondag 1 speelde.
  -----

  Programma selectieteams:

  Westlandia O15 en O18 mogen zaterdag aan de bak in een uitwedstrijd. Beide teams treffen de koploper. 
  Westlandia O23 kwam pas 2x in actie, maar pakten wel 6 punten. Tegenstander HBS was in de najaarscompetitie lang in de race voor de prijzen. Nu hebben ze na 3 wedstrijden al 5 punten verspeeld.  plts thuis plts uit uitslag doelpuntenmakers


  10e Westlandia zo. 1 4e FC 's-Gravenzande 0-1 ---
  4e Westlandia za. 1 6e Verburch 1 1-2 Tim v.d. Voort
  9e Westlandia za. 2 8e Verburch 2 0-3 ---
  2e Westlandia O23 4e HBS 1-0 Kaan Uguz
  1e Helmond Sport 5e Westlandia O18 4-1 Tijmen Piron
  1e Alexandria'66 5e Westlandia O15 4-5 Dylan Groenenboom 4x en Hivastin Al-mahmud

  Voorbeschouwing Westlandia za. 1 - Verburch 

  Volledig programma zaterdag 24 februari 2024