• Tim van der Voort en Sander Lievaart terug bij Zaterdag 1

26 jan 2021
  • Voor dit verhaal heb ik gesproken met Tim van der Voort en Sander Lievaart. Zij zijn nieuw in de selectie van Theo Verbeek voor het seizoen 2021/2022. Zij zijn echter verre van nieuw en onbekend bij Westlandia. Zij zijn allebei kinderen van de club. Over het hoe, wat en waarom laten we ze zelf aan het woord.

Tim van der Voort
    Na een uitstapje van één jaar naar Westlandia Zondag 1 keert Tim in het seizoen 2021/2022 weer terug naar Westlandia za1.
    Hij is 9 weken geleden voor de tweede keer vader geworden. Jazz-Mae kreeg een broertje, Jordan. Dat is één van de redenen dat hij weer terug keert naar zijn maten van Westlandia za1 en een vertrouwde trainer, Theo Verbeek.

Ervaringen in de derde divisie
    Hij heeft maar heel kort geacteerd op divisie niveau. ‘Het was zoals ik het verwacht had. Een hoog niveau qua trainingen en qua spelers, waardoor het lastiger was om je in de basis te spelen. Ik merkte, dat ik fitter moest worden.’ ‘Ik heb geen spijt van de overstap naar Westlandia zo1. Corona speelde ook een rol en het vaderschap.
    ‘Ik merkte ook, dat ik meer moeite had met de rol van pinchhitter dan ik gedacht had. Twee uur in de bus zitten om 5 minuten in te vallen. Ik wil gewoon voetballen. En dat hoop ik in het komende seizoen weer te kunnen doen in zaterdag 1.’
    Er zijn gesprekken geweest. Daaruit bleek dat er contacten waren met andere spitsen. Toen was het voor Tim vrij snel duidelijk dat hij zou terug keren naar zijn oude team. En Theo Verbeek is blij met zijn komst.

Plezier in voetballen
    Tim voetbalt vanaf zijn 4de of 5de jaar bij Westlandia. Zijn allereerste trainers waren Ton Ballering, Janus Kouwenhoven en Toon van der Zalm. Bij hen ervaarde hij het plezier van voetballen.

Voor het laatst lekker getraind
    Bij Westlandia zo1 lagen de trainingen op een hoger niveau. Tim merkte dat zijn fitheid en handelingssnelheid langzaam verbeterden. Eind november vlak voor de tweede Lock down stond hij voor het laatst met plezier op het trainingsveld.

Laatste lekkere wedstrijd
    Hij kijkt echter ook met tevredenheid terug op de oefenwedstrijd thuis tegen ADO/ Den Haag. De wedstrijd werd met 4 - 2 gewonnen. Tim deed de hele wedstrijd mee en speelde een lekkere pot.

De jongens van de Regenboog
    Met De Regenboog speelde Tim ooit mee in Zeist om het kampioenschap van Nederland voor basisscholen. Het team bereikte een derde of vierde plaats.
    In dat team speelden toen o.a. Mark van der Zalm, Tim van der Voort, Lars van den Berg en Jari Duijvestijn en zij werden gecoacht door de vaders Duijvestijn en Van den Berg. Een heel leuke ervaring. Drie van de vier Regenboogjongens speelt in het komende seizoen weer samen in één team. Lars van den Berg speelt volgende seizoen ook in Westlandia za1. Mark van der Zalm blijft uiteraard op zondag spelen.

De zaterdag weer op de kaart
    Tim heeft er zin in om weer iedere week een wedstrijd te spelen en zegt hij: ‘Als het gaat lopen, kunnen er mooie dingen gebeuren. We kunnen er met zijn allen iets moois van maken.’

Sander Lievaart
    Sander Lievaart heeft te kennen gegeven om in het komende seizoen voor Westlandia Zaterdag 1 te gaan spelen. Hij vertelt zelf over het waarom van deze stap.

Het eerste gepingel
    Sander voetbalt zo’n beetje vanaf zijn vierde jaar bij Westlandia. Hij speelde toen samen met Roy Duijvestijn, Jesse Schelvis en Sam den Brabander, weet hij zich nog te herinneren. Vanaf de D-junioren speelde hij in de selectieteams. Roy Kappenburg was een trainer, die belangrijk was voor Sander. Hij was zijn trainer in de O19. Hij was vaak serieus tijdens de training en wedstrijden. Buiten het veld was hij een gezellige man. ‘Hij heeft me altijd goede adviezen en tips gegeven.’

7 of 8 wedstrijden in O21
    Voorafgaand aan dit seizoen kreeg Sander de kans om in het nieuwe O21 te gaan spelen met wedstrijden op hoog niveau, soms tegen BVO’s. Hij mocht een aantal keer invallen en speelde ook als basisspeler. Na een matig begin van het team ging het geleidelijk beter draaien, waardoor de sfeer onderling beter werd en waardoor de trainingen ook leuker en gezelliger werden.
    En toen stopte het voetbal eind november.

Conditie op peil houden
    Op dit moment eind januari 2021 ligt de competitie al geruime tijd stil. Ook de gezamenlijke trainingen zijn min of meer gestopt. Het is ook moeilijk, als je niet ergens voor traint. Sander probeert echter wel fit te blijven door 2 of 3x per week 5 kilometer hard te lopen en hij doet ook regelmatig krachtoefeningen.

Naar de zaterdag
    Sander had voetballend in O21 al snel gezien, dat de stap naar de zondagselectie voor hem te groot zou zijn en niet logisch. Bij de zaterdagselectie kende ik al veel mensen. ‘Ik zou er sowieso heengaan, dat wist ik al langer.’
    Trainer Theo Verbeek heeft in een gesprek met Sander aangegeven, dat hij genoeg kansen zou krijgen. Hij moest zich dan wel bewijzen.
    Sanders favoriete positie is rechtsback. Daar voelt hij zich het beste thuis. Hij noemt zich een felle verdediger. Hij vindt zelf dat de passing verbeterd zou moeten worden.

Mooie wedstrijden
    Sander heeft vooral genoten van de wedstrijden in de O19 en de weinige wedstrijden die hij in de O21 heeft gespeeld. Tegen MVV Maastricht, Cambuur en Fortuna Sittard bijvoorbeeld. In die bekende stadions spelen, tegen profclubs. Dat vond hij echt gaaf.

Wij wensen Sander Lievaart een mooi vervolg van zijn voetballoopbaan bij Westlandia toe in Westlandia za1 in het komende voetbalseizoen.

JvdM