• Nieuws rondom de Zondag selectie

  12 jun 2022
 • Enige weken geleden stond op de site van Westlandia het 1e overzicht van spelers die ook volgend seizoen in ons vlaggenschip blijven spelen. Dat zijn Desley Bransen, Kihami da Costa, Jamie den Hartog, Ouanis Kellouh, Steven van Kesteren, Dinand Kuhn, Kai Verbeek, Rajiv Wentholt en Mark v.d. Zalm. (Bekijk hem via deze link)

  Ondanks dat de focus voor de selectie lag op het goed afmaken van de competitie in de 3e divisie, is er achter de schermen hard gewerkt om voor komend seizoen een goede groep neer te zetten.

  Dankzij de goede jeugdopleiding kon trainer Cesco Agterberg in de afgelopen maanden versneld een beroep doen op een aantal talenten. Zij hebben op het niveau van de 3e divisie, ondanks de degradatie, een goede leerschool gehad. 

  De volgende beloftes nemen die ervaring mee naar de zondagselectie van komend seizoen:

  • Hidde v.d. Arend
   De 19-jarige aanvaller speelde voor de winterstop nog zijn wedstrijden in Westlandia O19. In de aanloop na de hervatting van het voetbalseizoen, mocht hij zijn eerste minuten maken in oefenwedstrijden van zondag 1. Hidde heeft nu al weer 22 caps te pakken, waarvan 18 op het niveau van de 3e divisie. Hij scoorde 6x, waaronder de 2 onvergetelijke goals thuis tegen Dongen
  • Sem Nijbacker
   De linkerverdediger moet nog 18 jaar worden, maar stond vanaf de thuiswedstrijd tegen Gemert ( maart 2022) 17 achtereenvolgende competitiewedstrijden in de basis. Hij was het seizoen gestart bij Westlandia O19. 
  • Stijn van Os
   Stijn is ook een speler die dit seizoen deel uitmaakte van de selectie van O19 van Westlandia. Als middenvelder pakte hij in december 2021 zijn eerste minuten tegen TAC'90. De technische staf heeft hem inmiddels al 17x laten spelen in de 3e divisie. Bij OSS'20 maakte hij zijn 1e goal voor de zondag.
  • Nino van Schie
   De (centrale) verdediger moet nog 19 jaar worden, maar heeft ook al mogen proeven aan het grote werk. Hij kwam tot 2 goede invalbeurten in de 3e divisie. In totaal heeft hij nu in 6 wedstrijden minuten gemaakt in het vlaggenschip.

  Daarnaast zijn er ook een aantal ambitieuze spelers vastgelegd. Net als onze eigen jongens hebben zij aangegeven dat zij met Westlandia willen strijden voor de prijzen in de hoofdklasse. 

  De nieuwe spelers zijn:

  • Jordy Raul Acevedo
   Jordy is een keeper die overkomt van VUC, daarvoor stond hij onder de lat bij SEV en Forum Sport. Hij heeft ook al wedstrijden mogen spelen voor de Dominicaanse republiek O23. Zijn ambitie is om bij Westlandia goed te presteren en zich in de kijker te spelen bij zijn bondscoach.
  • Jean Fritz Boom 
   Via VV Moordrecht kwam de 22-jarige centrale verdediger in de zomer van 2012 bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Uiteindelijk speelde hij ook in het belofteteam van ADO dat in de 3e divisie tegen Westlandia speelde. Na een uitstapje bij Fortuna Sittard vervolgde hij zijn carrière hij bij Ermis Aradippou in Cyprus en is nu weer terug in Nederland.
  • Carel Makobo
   De talentvolle linksback komt over van Forum Sport. Hij kent Westlandia en een aantal Westlandianen goed. Dat komt mede omdat hij de afgelopen maanden al naar tevredenheid heeft meegetraind met de selectie.
  • Jordie van Leeuwen
   Jordie (21) is begonnen met keepen bij vv Haastrecht, waarna hij vervolgens de jeugdopleiding bij Feyenoord heeft doorlopen. Na een periode bij FC Dordtrecht was hij doelman bij de selectie van SC Feyenoord. 
  • Sergi Roeleveld
   Sergi is in de Westlandse regio geen onbekende. Mede door zijn 13 goals in de 1e klasse A voor VELO, streden de Wateringers tot de laatste speelronde mee voor de 3e periode. In de finale van de Flynth Westlandcup scoorde hij afgelopen zaterdag op fraaie wijze de 1-0 tegen Westlandia za.. Hij werd na afloop ook gehuldigd als topscorer van het toernooi. De 23 jarige aanvaller werd door Feyenoord bij de jeugd van VELO weggeplukt en heeft daar zijn opleiding genoten. Na vervolgens nog gespeeld te hebben bij ADO Den Haag en Scheveningen keerde hij in 2020 terug bij zijn oude club. Na 2 jaar wil hij weer verdere stappen maken.
  • Jeremy van Uunen
   De 28-jarige linksbenige aanvaller heeft in de Rotterdamse regio gespeeld bij diverse clubs, waaronder Leonidas. Hij was in ons onderlinge treffen in de hoofdklasse in mei 216 één van de 3 doelpuntenmakers van de gasten. Het werd toen overigens in het kampioensjaar een eclatante 9-3 overwinning voor ons. Na de teloorgang van die toonaangevende club uit Hillegersberg-Schiebroek, stapte hij over naar 1e klasser Nootdorp. Daar werd hij vorig seizoen weggeplukt door 3e divisionist Unitas. In deze competitie heeft hij al kennis kunnen maken met zijn nieuwe teamgenoten
  • Rashaen de Windt
   De tweebenige aanvaller viel in de jeugd van AFC op bij FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad heeft hij 6 jaar gespeeld. Vervolgens stapte hij over naar de beloftes van SC Cambuur. Na één seizoen besloot hij te stoppen met voetballen. Hij begon het spelletje echter te missen en is mee gaan trainen met de selectie van trainer Cesco Agterberg. Beide partijen zijn tevreden over de afgelopen periode, hetgeen betekent dat de 22 jarige Rashaen komend seizoen zijn debuut op de Hoge Bomen gaat maken.
  • Zion Valies
   De middenvelder komt over van Katwijk en zal de komende 2 seizoenen de kleuren van Westlandia gaan verdedigen. Als jeugdspeler van DWO werd hij ontdekt door Sparta R.. Voor zover bekend, heeft hij in die periode ook 1 interland bij Nederland O15 (in 2017) op zijn naam staan. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar Katwijk. Op de Krom begon hij in het 2e team, maar werd al snel toegevoegd aan de hoofdmacht. Hij debuteerde op 7 januari 2020 in de oefenwedstrijd van Katwijk 1 en wel tegen Westlandia zo.1 (!). Door de grote concurrentie bij de koploper in de 2e divisie, kwam de pas 19-jarige Zion dit seizoen alleen in actie als invaller. 

  Namens de technische commissie wensen we de staf en selectie succes toe in het nieuwe seizoen.

  Marko v.d. Knaap