• Nieuws zaterdagselectie seizoen 2023-2024 (Update 5 juni)

  5 jun 2023
 • 5 juni 2023

  • Nieuw: Donny van Oijen komt volgend seizoen de zaterdag selectie versterken. De voormalig speler van Forum Sport, Concordia, Katwijk, Rijnsburgse Boys en Full Speed 'tekent' voor minimaal een jaar.

   

  Het seizoen van Westlandia zaterdag zit er zo goed als op. Zowel zaterdag 1 als 2 presteren conform of boven doelstelling. Door de promotieregeling van de bond mag zaterdag 1 niet promoveren Hierdoor is een plaats bij de eerste 8 en dus directe handhaving de doelstelling. Die is een aantal weken geleden behaald, waarna een deel van de focus op zaterdag 2 is gelegd.

  Het 2e team bereikte de bekerfinale (2 juni) en speelt nacompetitie voor een plaats in de res. Hoofdklasse (maandag 5 juni om 20:00 uit bij ARC). Er volgen nog spannende weken voor het team van Hans vd Kruk en staff.

  Het seizoen is gestart met 3 selectieteams. Dit leidde tot een drukke periode met wisselende resultaten bij het 3e elftal. Ondanks dat de technische staf ruim 50 spelers ter beschikking had, bleek het bijna wekelijks lastig om 3 representatieve teams op te stellen. Meer dan dat de bedoeling was, werd een beroep gedaan op de talenten uit de opleidingsteams. De spelers uit Westlandia O17-O18 en O21 nemen die bagage wel mee in hun verdere ontwikkeling bij onze club of elders.

  Voor komend seizoen heeft de club besloten om met 2 selectieteams op zaterdag verder te gaan. Dat heeft tot gevolg dat diverse spelers bij de overige senioren gaan spelen, stoppen of vertrekken naar een andere vereniging.

  De nieuwe selectie van hoofdtrainer Theo Verbeek en zijn staff bestaat in seizoen 2023-2024 uit de volgende spelers:

  BLIJVEN

  Lars v.d. Berg, Niels van Bergenhenegouwen, Remy de Bliek, Gijs Brabander, Stefan Bron, Nino Capdevilla, Timothy le Duc, Roy Duijvestijn, Dylan Gardien, Jay Geeratz, Thomas v.d. Goes, Twan v d Hoeven, Tim Janssen ,Joost Janssen, Mark van Kester, Dennis Koene, Sander Lievaart, Jari Lievaart, Jordi v.d. Meijs, Mees Mooijman, Vince Olsthoorn, Thomas Putten, Sancho Reijntjes, Rick van Rijn, Rick v Schie, Merlijn Steenman, Dennis Verbeek, Mike Vijverberg, Pepijn Vis, Tim v.d. Voort, Laurens Voort en Ricardo v.d. Zalm

  NIEUW

  Eigen jeugd: Rens Grootscholten en Tim Engel

  STOPPEN OF LAGER SPELEN

  Jari Duijvestijn, Sven Enthoven, Yordi van Beek, Peter Hoogerwerf, Yannick Reinders, Damon Duivenvoorde en Brad Luijkx.

  VERTREKKEN

  Timo Ruis en Bram Stikkelman (Honselersdijk) en Joey van Zwam (Vredenburch), Kevin Moerli.

   

  Met een aantal (nieuwe) spelers volgen nog afrondende gesprekken. Meer nieuws daarover volgt later op de site.

  Namens de Technische Commissie,

  Brendan v.d. Berg