Home » Nieuws » Koploper Volendam komt goed weg tegen Westlandia

Koploper Volendam komt goed weg tegen Westlandia

📁 Nieuws 📅 maandag 08 oktober 2018
Koploper Volendam komt goed weg tegen Westlandia

In het knusse Kras stadion in Volendam verdiende RKVV Westlandia meer dan een nipte nederlaag tegen koploper Jong Volendam. De eerste helft was de thuisclub de boven liggende partij, maar na de hervatting domineerde Westlandia de wedstrijd. Al leek het begin veel op de openingswedstrijd van de competitie tegen Goes. Ook nu stond het binnen vijf minuten 2-0 voor Jong Volendam. In de vierde minuut was Max Veerman succesvol en nog geen minuut later Derry John Murkin. De redding van doelman Edgar Leerdam bij deze treffer was volgens de assistent scheidsrechter achter de doellijn verricht. Trainer Edgar Grunholz greep resoluut in door binnen 2- minuten zowel Rémon van Bochoven en even later aanvoerder Marko van der Knaap naar de kant te halen. Can Memisoglo en Desley Bransen waren de vervangers. Bij zijn eerste balcontact was Memisoglu na voorbereidend werk van Mark van de Zalm dicht bij succes. Zijn inzet werd geblokt door Brian Plat en dat daar een hand bij zat wilde arbiter Droge niet aan. Hoewel Jong Volendam meer balbezit had werd de thuisclub zelden gevaarlijk, maar kon ook Westlandia weinig gevaar stichten voor het doel van de opponent. Al was in de slotminuut van de eerste helft Yasin Mazium nog gevaarlijk. Zijn inzet werd geblokt zodat invaller doelman Barry Lauwers, vervanger van de geblesseerd geraakte Nordin Bakker, niet in actie hoefde te komen. Hoe anders werd de tweede helft. Voor Jong Volendam in de gaten had dat er weer gevoetbald werd had Jedsel Markus de 2-1 aan laten tekenen. De thuisclub werd in de verdediging gedrongen en er ontstonden kansen voor Westlandia. Desley Bransen mikte net iets te hoog en zag even later zijn kopbal voorlangs het doel gaan. Ook Can Memisoglu mikte voorlangs het doel. Brandon Tichem knalde van afstand op de paal en in de rebound tikte Bransen de bal in het doel. Het gejuich verstomde toen de treffer wegens buitenspel geannuleerd werd. Edgar Leerdam hield met een knappe redding Westlandia in de wedstrijd, Brandon Tichem zag zijn schot geblokt worden, Aan de andere kant stond Steve van Kesteren in de baan van het schot Nick Runderkamp. In blessuretijd leek Westlandia alsnog een punt aan het duel over te houden. Gio Serbony passeerde doelman Lauwers, maar de vlag van de assistent scheidsrechter opgestoken wegens buitenspel voorkwam een Westlands feestje. Op basis van de tweede helft verdiende Westlandia meer dan verlies. Westlandia heeft het de koploper in de derde divisie knap lastig gemaakt, alleen krijg je daar geen punten voor. Die werden in de eerste vijf minuten weggegeven.

Zondag komt Dongen op bezoek en spelend als in de tweede helft in Volendam gaat dat zeker drie punten opleveren.

Foto: Invaller Can Memisoglu in duel met twee Jong Volendam spelers.

Jan de G