• Ook Westlandia za1 kan Oliveo niet de eerste nederlaag toebrengen

  14 nov 2023
 • Thuis tegen koploper Oliveo kon het team van Theo Verbeek en Rob Klop de tegenstander niet kloppen. ’s Ochtends had Tim vd Voort zich afgemeld. Hij was te ziek om te spelen. Daardoor moesten er omzettingen gedaan worden in het team. Dennis Verbeek zou een halve wedstrijd in de spits spelen. Westlandia za1 begon goed aan de wedstrijd. Na een prima combinatie kwam het eerste schot op doel van Vince Olsthoorn. In de daaropvolgende tegenaanval van Oliveo was het meteen raak. Noah Boer zorgde met een snel doelpunt voor de perfecte afronding. 0 – 1. Een veel te snel tegendoelpunt voor de thuisploeg.

  Na een kwartier kwam het eerste echte gevaar via Dennis Verbeek, die uit een corner een omhaal probeerde. De keeper van Oliveo stopte de bal, maar had het speeltuig niet klemvast. Het leverde geen doelpunt op.
  Vervolgens waren er kansen voor Oliveo. Bob Ruigrok benutte een grote kans in de 22-ste minuut niet en in de 24-ste minuut vloog bij een volgende kans de bal over het Westlandia-doel.

  Na een half uur spelen, werd Donny van Oijen diep gestuurd. Hij ging alleen op het doel af, maar hij werd uiteindelijk goed verdedigd. Beide ploegen gingen rusten met een 0 – 1 stand op het scorebord en op de nieuwe ledboarding flitste balsponsor De Moedt Gevelspecialist vrolijk voorbij.

  In de tweede helft kwam Milo Wagner voor Dennis Verbeek. En Oliveo was met wilde plannen uit de kleedkamer gekomen. Zij startten meteen vanaf de aftrap een zwaar offensief op de verdediging van Westlandia. Tim Janssen en zijn achterhoede moesten vol aan de bak. Een aanvaller van Oliveo zag een onbesuisd uitkomende keeper Tim Janssen op zich afkomen. Dezelfde Tim Janssen zag Ricardo vd Zalm nog een bal van de doellijn halen.
  Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam Westlandia een beetje in het spel. Stefan Bron kwam tot een omhaal, die jammer genoeg over het doel ging.
  We zagen een aanvallende groen witte aanval met een voorzet van Milo Wagner, waarbij Donnie van Oijen de bal net miste.

  De mooiste en beste Westlandia actie was in de 65-ste minuut. Mike Vijverberg kreeg de bal aangespeeld net buiten de 16 en schoot de bal fraai en fel op het doel. De keeper wist de bal netaan uit het doel te tikken.
  In de 75-ste minuut was er nog een afstandsschot van Milo Wagner.
  In de 81-ste minuut velde Max Huurman namens Oliveo het vonnis. Hij zorgde voor 0 – 2. Donny van Oijen schoot nog op de paal, maar wonderen, zoals een week eerder tegen Monster zouden Westlandia za1 deze keer tegen Oliveo niet redden.
  Oliveo was en bleef koploper.

  JvdM -----

  Westlandia za.ontvangt koploper Oliveo

  Voor Westlandia za. 1 wacht komende ronde, met Oliveo, wederom een kampioen uit de 3e klasse. De aftrap op De Hoge Bomen is gepland op 10 november om 15:00 uur 

  De ploeg uit Pijnacker promoveerde dit voorjaar met 61 punten naar de 2e klasse. Dat resultaat werd o.a. bereikt door de laatste 9 duels van het seizoen, ongeslagen te blijven. Die lijn hebben ze in de 2e klasse doorgezet.  Met 14 punten uit 6 gespeelde wedstrijden, zijn ze de trotse, ongeslagen koploper van de 2e klasse D. Zeker de 6-2 overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen SC Monster spreekt tot de verbeelding. Op Polanen hoorden we dat die overwinning geflatteerd was (scorebord-journalistiek?).

  Westlandia pakte op een zwaar veld en beroerde weersomstandigheden een verdiend punt bij SC Monster. In het ultieme slot van de wedstrijd kopte Tim v.d. Voort de gelijkmakende 2e goal binnen. De vreugde-uitbarsting van de groen-witten was vergelijkbaar met die van Nieuwerkerk bij hun gelijkmakende 3e goal een week eerder op De Hoge Bomen (3-3). Beide keren speelden we gelijk, maar de emoties waren behoorlijk verschillend.

  De technische staf en supporters waren afgelopen zaterdag onder de indruk van de geleverde inzet om het behaalde punt uit het vuur te slepen. Als die energie ook komende zaterdag tegen Oliveo aan de dag gelegd kan worden, moet het mogelijk zijn om in de stand in 2D gelijk te komen met de ploeg uit Pijnacker. Rond de klok van 5 uur zal duidelijk zijn, welke eindstand scheidsrechter De Winter op het formulier zal zetten.

  Voor het historische 400e competitieduel van zaterdag 1, is het zeer toepasselijk, maar ook puur toeval, dat de wedstrijdbal geschonken wordt door  De Moedt Gevelspecialist. Overigens is het pas de 1e keer dat Westlandia en Oliveo tegenover elkaar in het veld staan

  ------

  Het 2e team speelde afgelopen zaterdag ook 2-2, maar dan bij FC 's-Gravenzande (goals Thijmen de Jong en Nino Capdevilla) . Ook hier viel de laatste goal vlak voor het eindsignaal. Helaas moest nu onze doelman Jesper de Klerk de bal uit het net vissen. Volgens onze deskundigen ter plaatse, hadden we kansen voldoende om de wedstrijd eerder te beslissen, maar was de afwerking onzorgvuldig. Wie weet zijn de trainingen deze week afgestemd om het scorend-vermogen te verbeteren. Zaterdagmiddag kunnen we zien of dat tegen ARC zijn vruchten af gaat werpen.. Aftrap is om 12:15 uur.

   

  Wedstrijden van de selectieteams.

   

  aanvang plts thuis   plts Uit     heenwedstrijd uitslag
  10:15 5e Westlandia O15   8e WSV 9-1   WSV - Westlandia O15 1-6
  16:30 8e PVCV   7e Westlandia O16 1-4   Westlandia O16 - PVCV 2-4
  15:00 8e UDI'19   1e Westlandia O17     Westlandia O17 - UDI'19 3-1
  15:00 5e Westlandia O18   1e Roda JC 3-3   Roda JC - Westlandia O18 4-1
  12:15 3e Westlandia O23   1e HBS 0-0   HBS - Westlandia O23 3-0
  14:30 15e Heerjansdam   12e Westlandia Zo. 1 2-2   --- ---
  15:00 3e Westlandia Za. 1   1e Oliveo 0-2   --- ---
  12:15 7e Westlandia Za. 2   10e ARC 2-2   --- ---

   

  Fr@