• Op bezoek bij Wim van Leeuwen, veruit de oudste donateur van Westlandia.

  13 okt 2021
 • Op zaterdag 2 oktober bezocht een kleine afvaardiging van Westlandia het Schiereiland, een mooi wooncomplex bij de eerste rotonde richting Monster voor een bezoek aan Wim van Leeuwen, de oudste donateur van Westlandia. Hij is geboren in 1924.

  Ton Ballering, Piet van Dijk en Jan van der Meijs zochten de oudste Westlandiaan op om hem persoonlijk te feliciteren met zijn 70-jarige bruiloft op 25 september 2021. We werden opgevangen en begeleid door dochter Tineke en schoonzoon Peet Groenewegen (oud eerste elftalspeler van Westlandia).

  We kwamen niet met lege handen. We hadden voor Wim en zijn vrouw Leny bloemen, om te laten zien een archieffoto met een oude, vergeelde foto van Wims elftal en de tekst van een interview met Wim uit 2014 in De Westlandiaan.

  Het boeket was mooi en werd zeer gewaardeerd. Wim en Leny hadden eerder bloemen en felicitaties ontvangen namens Koning Willem Alexander, namens de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit en natuurlijk namens de gemeente Westland van Bouke Arends.

  De meegebrachte foto van Wims elftal leverde veel stof voor herinneringen. Wim liet meteen zijn eigen betere elftalfoto zien, netjes geplastificeerd.

  Wim was begonnen in de A. Hij was toen 14 of 15 jaar oud. Een paar jaar later kwam hij al in het eerste terecht. Wim kan zich nog de eerste wedstrijd tegen vv Naaldwijk herinneren. In dat elftal speelde onder andere Joop Alleblas. ‘Die kwam naar me toe en vroeg: Jongetje, heb je wel wezen biechten?’.

  In de kamer van Wim hangt nog een mooie zwart wit foto van de slagerswinkel met daar bovenop het woonhuis. Het staat er bijna als een flat met verder alleen laagbouw. ‘Mijn vader moest een pand van 3 verdiepingen laten bouwen vanwege het naastgelegen Postkantoor en de Rehobothschool’. Op straat voor de winkel staan Wims vader en moeder. Verder Wim zelf en zijn broer als jonge jongens, enkele knechten (slagersjongens) en heel veel koeien. In die tijd werden de koeien nog in een ruimte achter de winkel geslacht.

  Het was mooi om te zien dat Wim genoot van het bezoek en de verhalen.

  Na goed twee uur namen we afscheid van de oudste Westlandiaan, die nog elke dag een paar keer op zijn hometrainer fietst.

  JvdM