• Pakt Valken'68 bij Westlandia P2?

4 mrt 2020
  • Zaterdag 7 maart vanaf 14:45 uur is koploper Valken'68 te gast op de Hoge Bomen. Bij minimaal een gelijk spel kunnen zij op sportpark 't Duyfrak een feestje gaan bouwen. Als Westlandia wint moeten ze hopen dat HVC'10 stand houdt tegen SVC'08. Trainer Piet Boon kennende zal hij de Hoekenezen optimaal motiveren voor een goed resultaat. In het slechtste geval kan de selectie van Valken aansluiten bij de 3e helft in onze kantine

Als de groen-witten scherp zijn, zijn ze in staat om voor een "stunt" te zorgen, maar dan moet alles wel meezitten.
    In de heenwedstrijd in Valkenburg hadden we de pech dat de beslissende 1-0 volgde na een arbitrale "dwaling". De grensrechter van Valken vlagde voor een ingooi voor Westlandia. De scheidsrechter zag dat niet en de vlag ging razendsnel weer naar beneden. Enkele tellen later lag de enige en  winnende goal in ons netje. De assistent-grensrechter vond het na afloop wel een mooi en memorabel moment.
    Westlandia was in die wedstrijd overigens niet bij machte om de keeper van Valken'68 in grote problemen te brengen. Echte reddingen had hij die middag niet nodig.

In P2 heeft Valken met 8 overwinningen op rij, waarbij ook tegen directe concurrenten SVC'08 (2-0)  en DSO (2-1) de maximale score werd behaald. Met een doelsaldo van 22 voor en 5 tegen laten ze zien dat ze de zaakjes zowel verdedigend als aanvallend goed voor elkaar hebben. In totaal werd dit seizoen al 7x de NUL gehouden.

Westlandia heeft de laatste 2 competitiewedstrijden gewonnen. De laatste 3-punter bij Wateringseveld was wel één waarbij we over geluk niet te klagen hadden. WVK kreeg genoeg kansen op een mooie uitslag neer te zetten, maar Jari Duijvestein keepte goed en de aanvallers van de tegenstander hadden het vizier op andere doelen gericht.

Afgelopen zaterdag oefende Westlandia bij Lyra (3-1 door 2x Stefan Bron en Miquel van Dijk).

Dinsdagavond, in 1/8 finale Haaglanden Voetbaltoernooi, gaven de mannen van trainer Sieme Zijm en Ruud Bijl een fraai visitekaartje af. In een meer dan boeiend duel tegen de zondagselectie van Westlandia werd nipt verloren (3-4; goals van Stefan Bron, Miquel van Dijk en Tim v.d. Voort).
    De grote broer uit de 3e divisie ondervond waartoe de zaterdagtak in staat is.

Als Westlandia za. 1 deze lijn door kan trekken naar zaterdag tegen Valken'68, dan wordt het een meer dan boeiend affiche.
    Trouwe supporter Theo Schalke hoopt dat de door hem gesponsorde wedstrijdbal zal bijdragen tot een mooie overwinning voor de groen-witten.

Ook het 2e team van Westlandia za. speelt tegen Valken'68. Vanaf 12:00 strijden de nummer 9 en 12 uit de res. 1e klasse om de punten. Westlandia heeft in de stand 1 punt meer dan de gasten.
    Beide teams zullen willen ontsnappen aan de gevarenzone

Fr@