• Pakt Westlandia de draad weer op tegen RCL?

  5 feb 2020
 • Westlandia - RCL wordt komende zaterdag een duel tussen 2 ploegen, die na 6 wedstrijden al uitgeschakeld zijn voor de 2e periodetitel. Beide teams hebben 9 punten behaald en staan in die stand op plaatsen 7 en 8. Westlandia heeft, mede door de 6-0 tegen Kagia,  het betere doelsaldo.

  In de de totaalstand van de 2e klasse C staan de groen-witten op een 6e plaats met 19 punten. De gasten uit Leiderdorp hebben slechts 2 punten minder, maar staan wel 4 plaatsen lager.

  In de heenwedstrijd moesten we uitwijken naar een bijveld op complex De Bloemerd. Door goals van Tim v.d. Voort en Dennis Verbeek pakten we toen met 2-1 de eerste 3 punten van dit seizoen


  RCL was 2x eerder voor een competitiewedstrijd te gast op de Hoge Bomen. Beide teams wonnen 1x.  
  De 3e onderlinge confrontatie was een duel in onze reeks voor de promotie naar de 1e klasse. Het spannende duel eindigde toen in het voordeel van de groen-witten (4-2).

  RCL smaakte na 3 achtereenvolgende nederlagen in deze competitie afgelopen speelronde eindelijk weer eens het zoet van een overwinning. Van Nispen werd met 1-0 verslagen.
  In uitwedstrijden pakte de ploeg van trainer Faizel Soekhai 9 punten en scoorde alleen bij DSO in Zoetermeer geen goals. Zeker de overwinning bij UVS zal bij de supporters goed gevallen zijn. Faizel (ook werkzaam geweest bij Westlandia) zal overigens in juni, na 2 seizoenen, de club gaan verlaten.

  Westlandia was 2020 prima gestart. In 2 oefen- en 1 competitiewedstrijd(en) wisten de groen-witten 18x te scoren. Daarom waren de verwachtingen voor de uitwedstrijd bij Te Werve hoog gespannen.
  De mannen van Sieme Zijm en Ruud Bijl wisten weer 3x fraai te scoren, maar ditmaal moest Jari Duijvestijn ( 5x de bal uit het net halen. De meeste goals vielen doordat we bij balverlies geen afdoende antwoord hadden op de snelle uitbraken van de tegenstander.
  Zonde want, gelet op het spelbeeld, had een punt minimaal tot de mogelijkheden behoort.

  Om de afstand naar 12e (=  hoogste p/D-) plaats van Kagia (11 punten) te vergroten zijn beide teams alleen maar gebaat bij winst. Het is zaterdag vanaf 14:45 uur aan scheidsrechter Berg de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden.
  Balsponsor voor deze wedstrijd is HeadFirst Group (Marktleider op het gebied van professioneel organiseren van externe inhuur.)
  -------

  Westlandia za. 2 pakte bij de beloftes van SC Monster 1 punt (1-1) en hield daardoor het verschil met de p/D-plaatsen op 4 punten.
  Komende zaterdag is vanaf 12:00 koploper en periodekampioen  ARC 2 te gast op de Hoge Bomen. Zij wonnen afgelopen zaterdag thuis net 3-0 van FC 's-Gravenzande 3.
  In Alphen a/d Rijn werd het eerder dit seizoen 5-1, maar trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop konden toen zeker niet in de gewenste opstelling spelen........