• Patrick van Dullemen wordt de nieuwe assistent-trainer bij Westlandia Zondag 1

  23 mrt 2021
 • Afgelopen weekend verscheen er groen witte rook boven sportpark De Hoge Bomen, want Patrick van Dullemen en Westlandia waren tot overeenstemming gekomen over een contract als assistent-trainer bij Westlanda zo1. Na het vertrek van Mark Schuur naar TOGB was die positie vacant. Patrick van Dullemen is in het komende seizoen de assistent-trainer naast Marcel Koning. 

  Op dit moment is Patrick voor het tweede jaar als trainer aan het werk bij het Leidse UVS, dat uitkomt in de tweede klasse C. Daarin was hij in augustus 2020 op bezoek op De Hoge Bomen om te spelen tegen Westlandia za1. Zijn ploeg was duidelijk de betere en won met 1 – 4. Eerder was hij trainer bij Velo in het laatste jaar van het zondag elftal. Jarenlang was hij ook jeugdtrainer bij ADO/Den Haag.

  Als voetballer begon Patrick bij de amateurs van ADO. Zijn vader, Koos van Dullemen speelde er en hij ging heel vaak mee.  Een wedstrijd, waar voor Patrick alles in zat (spanning succes en een doelpunt) speelde hij op vijftienjarige leeftijd in het Nederlands elftal tegen België. Hij was aanvoerder en laatste man. Hij scoorde uit een penalty. Dat was een onvergetelijk en mooi moment. Op 17-jarige leeftijd zat hij op de bank bij het toenmalige FC Den Haag. Helaas maakte een ongeval een voortijdig einde aan zijn voetballoopbaan. 

  Patrick kent heel veel trainers. Tegelijk met Marcel Koning was hij jeugdtrainer bij ADO/Den Haag. ‘We konden het goed met elkaar vinden. Toen ik zat te lezen over het vertrek van Mark Schuur heb ik hem meteen een berichtje gestuurd. Marcel reageerde toen enthousiast. Hij heeft mij aangedragen bij Marko van der Knaap. 

  Vervolgens zijn er enkele gesprekken geweest, die prettig verliepen en als resultaat hadden, dat ik in het komende voetbaljaar ga samenwerken met Marcel Koning. Ik ga hem ondersteunen in zijn leidende rol.’ Patrick heeft bewust voor deze rol gekozen, hij weet inmiddels dat die rol bij hem past.

  Wij wensen Patrick van Dullemen veel succes op de bank naast Marcel Koning.

  JvdM