• Rick van Schie en Vince van Hagen kozen voor de zaterdagselectie van Westlandia.

29 jun 2021
  • Vince van Hagen

Vince kwam als B-junior naar Westlandia. Hij begon zijn voetballoopbaan bij Velo, waar zijn vader als voorhoedespeler in het eerste speelde. Vince werd gescout door Feyenoord en speelde twee jaar voor de Rotterdammers. Na twee jaar keerde hij terug naar Velo. Vervolgens ging hij een jaar later naar Westlandia om daar niet meer weg te gaan en inmiddels 6/7jaar later is hij een Westlandiaan geworden. ‘Ik ben meer in Naaldwijk te vinden dan in Wateringen.’

Toen Vince naar De Hoge Bomen kwam wilde hij zo hoog mogelijk spelen, in het eerste team en als ieder jong talent had hij de droom om prof te worden.

Gebroken enkel

Toen Vince net in de A-junioren speelde, kreeg hij een ernstige blessure. Hij brak zijn enkel, die ook nog geopereerd moest worden. Het betekende voor hem anderhalf jaar niet voetballen in een periode die voor zijn voetbalontwikkeling erg belangrijk was. In het tweede jaar kon hij weer aansluiten bij zijn team. De laatste periode in de A-junioren was leuk en langzamerhand groeide Vince naar zijn oude niveau. De operatie was geslaagd. Aan het einde van zijn tweede jaar in de A was Vince hersteld, zodat hij fit aan het seizoen kon beginnen in de zaterdag.

Keuze voor de zaterdag

De stap naar de zondagselectie was nog niet mogelijk en Vince koos voor Westlandia zaterdag 1. Het eerste jaar was nog wennen, het litteken van de operatie was soms nog gevoelig. In het tweede jaar met Siemen Zijm als trainer was Vince weer helemaal fit. En toen kwam de eerste coronagolf op zijn pad.

Keuze voor O21

Westlandia startte met O21 en Vince kreeg de mogelijkheid om daarin te spelen. Dat ging aanvankelijk goed. ‘Ik had het naar mijn zin. We speelden tegen clubs uit de Jupiler League. Ik werd ook aanvoerder. We hadden goede tegenstanders, we speelden op een hoog niveau, door heel Nederland. En je speelde met goede spelers om je heen.’ Zonde dat de tweede coronagolf de opgaande lijn bij Vince verstoorde.

Uiteindelijk werd de competitie na 6 wedstrijden stopgezet. Vince had in die wedstrijden genoeg laten zien, wat leidde tot meerdere keren aansluiten bij Zondag 1. Hij maakte er ook zijn debuut.

Een geheim wapen

Dat is scoren met een afstandsschot ongeveer vanaf de middellijn. De eerste keer, dat Vince het probeerde was in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vince deed als B-junior mee bij de A-junioren. Het ging in deze wedstrijd om promotie naar de Eerste Divisie. Dat afstandsschot was raak. Het betekende de 1 – 0 en promotie gloorde, maar het werd uiteindelijk 1 – 2 voor Fortuna Sittard.

‘Ik kijk altijd tijdens de wedstrijd of de keeper weleens ver voor zijn doel staat.’

De laatste keer dat het lukte was in Westlandia zaterdag 1, onder Siemen Zijm.

De favoriete positie van Vince is centraal op het middenveld. Met zijn goede traptechniek kan hij spelers de diepte insturen, het spel verleggen en openingen zoeken in de verdediging van de tegenstander.

‘Je hebt van die wedstrijden dat het gewoon vanzelf gaat’

De uit- en thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. ‘Ik was toen nog een B-tje/B-speler, maar deed al veel mee in de A. Op beide wedstrijden kijkt Vince met voldoening terug. Het waren heerlijke wedstrijden.

Beide wedstrijden werden wel verloren, in allebei kwam Westlandia met 1 – 0 voor, maar in beide wedstrijden scoorden Fortuna Sittard twee keer.

Twee wedstrijden waarin Vince ook de sterren van de hemel speelde, waren in de zaterdag tegen SVC’08 (2 -2) en in O21 thuis tegen Hercules. Dat was de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen en vond plaats op 3 oktober 2020.

Met Vince als aanvoerder werd die wedstrijd met 2 – 0 gewonnen. Ook dat was een wedstrijd waar voor Vince voetballend alles klopte.

Keuze voor de zaterdag

Vince heeft bewust gekozen voor de Zaterdag. ’Ik mocht naar de Zondag, maar toen bedacht ik: Door corona hebben we weinig kunnen spelen. En als ik de stap maak naar de zondag zou het zomaar kunnen zijn dat ik daar ook niet veel aan spelen toe kom, aangezien er veel spelers in de zondagselectie spelen op de positie waar ik graag speel. Ik wil graag een heel seizoen lang goed en veel voetballen, elke week. In de zaterdag is dat mogelijk. Ik heb een goed gesprek gehad met mensen van de zaterdag. Over 1 of 2 jaar kan ik eventueel altijd nog de stap maken naar de zondagselectie.’

Theo Verbeek en zijn staf zijn zeer tevreden met de komst van Vince van Hagen en Rick van Schie en hopen dat zij een goede bijdrage kunnen leveren in het komende seizoen.

JvdM