• Rijkzwaan toernooi succesvol verlopen!

  16 sep 2020
 • Na een lange tijd van Covid-19 onzekerheid konden we half juli het definitieve sein groen geven. De Rijk Zwaan selectie toernooien konden doorgang vinden. Na een kortere voorbereiding dan normaal waren we op zondag 6 en 13 september op sportpark de Hoge Bomen getuige van jeugdvoetbal op zeer hoog niveau. 

  Zondag 6 september was het de beurt aan de JO12 om in de ochtend haar toernooi af te werken. In een poule van zes teams was het HBS JO12-1 die de grootse bokaal omhoog mochten houden. Onze eigen groen witte brigade wist beslag te leggen op de 2e plaats en Lyra mocht de beker voor de 3plaats ophalen. 

  Op een zonovergoten sportpark waren het de JO13 selecties die in de middag het veld betraden. In twee poules met in totaal tien teams waren het DSO JO13-1 en Quick JO13-1 die de finale speelden. Het elftal van Quick mocht als toernooiwinnaar bij onze jeugdvoorzitter Wim Verschoor de beker voor de eerste plaats komen ophalen. DSO legde beslag op de tweede plaats en penalty’s zorgden ervoor dat Alexandria ’66 de derde plaats veiligstelde.  

  Zondag 13 september waren de velden van Westlandia het toneel van het Rijk Zwaan JO9 en JO11 toernooi. Beide toernooien werden gelijktijdig in de ochtend afgewerkt. Klokslag 9.30 uur startte op zes velden de wedstrijden. Na diverse poulewedstrijden en een kruisfinale legde Velo JO9-1 beslag op de eerste plaats. Bij de jeugd onder 11 waren het de beide teams van Alphense Boys die streden om de grootse beker van het toernooi. Het eerste team uit Alphen mocht zich uiteindelijk toernooiwinnaar noemen. 

  Wij kijken terug op twee zeer geslaagde toernooidagen waarbij we allereest onze sponsor Rijk Zwaan willen bedanken voor de gezonde snacks en uiteraard voor het mogelijk maken van deze toernooien. En in de tweede en belangrijkste plaats willen we graag alle teams, begeleiders, ouders en Westlandia-vrijwilligers bedanken voor hun sportiviteit en inzet tijdens deze dagen. Wat ons betreft heel graag tot volgend jaar!


  De jeugdtoernooien commissie