• Robin Buwalda tekent bij Westlandia!

  12 sep 2023
 • Voormalig profvoetballer Robin Buwalda (29 jaar) is sinds vandaag speler van Westlandia. Buwalda komt over van de Finse Eredivisionist IFK Mariehamn. In Nederland speelde de verdediger onder andere voor ADO Den Haag en NEC. Buwalda is per direct inzetbaar voor de Naaldwijkse vereniging.

  Buwalda is inmiddels terug in Nederland. ‘Ik heb besloten terug te keren naar Den Haag, waar ook mijn roots liggen en heb heel veel zin om weer in Nederland te gaan voetballen. Lekker dicht bij huis. Het was alles bij elkaar een mooi avontuur. Het is nu tijd om naar mijn maatschappelijke leven te gaan kijken. Ik ben blij dat Westlandia mij daarbij wil helpen’. 

  De profcarrière van Robin Buwalda begint in de Eredivisie bij ADO Den Haag, om vervolgens via de Eerste Divisie bij VVV, opnieuw de Eredivisie en Eerste Divisie bij NEC en Go Ahead Eagles te eindigen als aanvoerder van IFK Mariehamn.

  Technisch manager van Westlandia Marko van der Knaap is blij met de nieuwe aanwinst. ‘Robin past goed in datgene dat we nog zochten voor Westlandia. We hebben een jonge, getalenteerde ploeg met veel eigen jongens, maar we misten juist nog de ervaring van een oudere geroutineerde speler. Robin komt uit het Haagse en we denken dat hij, met zijn achtergrond, dat ontbrekende stukje kan brengen’.

  Aanvankelijk hoopte Westlandia al afgelopen week te kunnen beschikken over de verdediger, maar dat lukte niet. ‘Een overschrijving op ons niveau van een speler die in Finland actief was naar het Nederlandse amateurvoetbal is net even anders dan een normale overschrijving. Onder meer de Finse voetbalbond moet hiervoor ook toestemming geven. Dat nam een extra week in beslag. Maar nu is het dus definitief’, aldus Van der Knaap.