• Ron Janssen traint ook volgend seizoen Westlandia VR1.

  16 dec 2019
 • Twee weken geleden  werd Ron Janssen gepolst of hij ook in het komende seizoen de Vrouwen van Westlandia wil trainen. Ron hoefde niet lang na te denken. Het antwoord was een volmondig ja.

  Dames van Westlandia op Ron’s pad.

  Ongeveer een jaar geleden kreeg Ron, op dat moment trainer van Westlandia za2 te horen, dat de vereniging in het seizoen 2019/2020 wilde doorgaan met Hans vd Kruk als trainer voor de zaterdagreserves. Hans was op dat moment assistent van Ron. Niet veel later stopte Ronald de Moedt als trainer van de Westlandia Vrouwen. Voor de vereniging was 1 + 1 = Ron Janssen vragen om trainer te worden van het vrouwenteam. Zijn eerste antwoord was nee. Daar kwam hij later op terug, omdat hij zag dat er wel potentie zat in het vrouwenvoetbal bij Westlandia. Ron ging 1 keer in de week  Westlandia VR1 trainen samen met Cor Spruijt. (De begeleiding bij de wedstrijden werd gedaan door Michiel de Boer.) Tegelijkertijd promoveerde hij met Westlandia za2.

  Met sprongen vooruit.

  Ron Janssen is een trainer, die erg gericht is op het beter maken van en het op een hoger plan brengen van de spelers of speelsters die hij traint.

  Toen hij de vrouwen van Westlandia ging trainen, praatte hij veel met hen en zag ze met sprongen vooruit gaan.

  Ron heeft vaste trainingsvormen en hij wil spelen volgens een vast systeem, waarbij de 10 als hangende spits speelt (4-2-3-1).Daarbij merkte hij dat er bij de vrouwen meer uitleg nodig was. Hij was veel met tactiek en het spelsysteem bezig. Dat wierp zijn vruchten af. De speelsters werden steeds fitter en er waren weinig blessures. Bovendien werd er intensief en met plezier getraind.

  Ron benadrukte ook, dat het gaat om winnen, om het leveren van een prestatie.

  Westlandia VR1 speelt in de 3e klasse E en draait mee in de middenmoot. De doelstelling voor dit seizoen is eindigen bij de eerste 5. Op dit moment heeft het team geen vaste keepster. Na de winterstop komt Josanne de Romph als vaste keeper het doel verdedigen.

  Westlandia VR2 is een jong team. Sylvana van Staalduinen is leidster.

  Niet alleen.

  Ron heeft hulp van een aantal mensen. Michiel de Boer is leider van VR1, Leonard Kranen is de vaste verzorger van de Vrouwen. Voor de trainingen, waar steeds maar nieuwe speelsters instroomden heeft Ron de hulp van al genoemde Cor Spruijt, Jacco vd Zalm, Wilfred Scheffer, Martijn Gentenaar en Sjors Beijer als keeperstrainer.

  Volgend seizoen.

  De damestak van Westlandia groeide het afgelopen seizoen sterk mede door de prima sfeer. De groei zou nog verder kunnen gaan. Ron vindt wel, dat de begeleiding in het volgende seizoen uitgebreid moet worden met name voor Westlandia VR2. Hij hoopt meer ouders te kunnen overhalen om bij te springen.

  Westlandia VR1 – VELO VR1.

  In algemene zin zijn de wedstrijden tegen VELO bijzonder. Zo ook als de vrouwen van beide teams tegen elkaar spelen. In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij kou, regen en wind het spel niet bevorderde. In de tweede helft kreeg de thuisploeg meer vat op het spel en de elementen. Lorraine Grootscholten bleef rustig aan de bal voor het doel, passeerde een verdediger en de keeper en rondde beheerst af. 1 – 0. Het tweede doelpunt kwam uit een corner, strak getrapt door Lorraine en prima ingekopt door aanvoerder Tamara de Rijke. 2 – 0. Met deze overwinning gaat het team prettig de winterstop in om in het nieuwe jaar meteen weer tegen VELO VR1 te spelen. Dan in Wateringen.

  Terug naar Ron Janssen is één ding heel duidelijk.

  Ron Janssen ervaart heel veel waardering voor zijn werk als trainer, begeleider en coach van Westlandia VR1 en eigenlijk had hij dat zelf niet voor mogelijk gehouden, toen hij aan deze klus begon.

  JvdM