• SC Feyenoord JO13-1 - Westlandia JO13-1

13 okt 2020
  • Voor de 4de wedstrijd in de eerste divisie B mochten we afreizen naar sportcomplex Varkenoord te Rotterdam, onze jongens gingen het opnemen tegen hun leeftijdgenoten van de amateurtak van één van de grootste clubs uit Nederland: SC Feyenoord. Aldaar bij de hoofdingang aangekomen, bleken de coronamaatregelen van 4 ouders en 4 begeleiders per bezoekende team strikt nageleefd te worden. Gelukkig was er voor de dubbelgangers van Jan Boskamp en Dickie Advocaat uit Naaldwijk aan de achterzijde een VIP ingang met een senioren opstapje gecreëerd, zodat iedereen toch nog op gepaste afstand de wedstrijd kon volgen.

Feyenoord bevond zich met 1 punt uit 3 wedstrijden in de onderste regionen van de ranglijst, maar in deze competitie bestaan er geen makkelijke wedstrijden. Ons team kon compleet, gelukkig weer vrij van pijntjes en overige klachten, aan de wedstrijd beginnen. Vanaf de start nam Feyenoord met veel inzet en vechtlust het initiatief, zonder direct gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Westlandia ging iets meer van zich afbijten, waardoor er ook wat kleine kansen voor ons ontstonden. Hoewel de vertrouwde 0-0 met de rust nog op het scorebord stond, hadden de Westlandia supporters nog goede moed op een overwinning.

Na rust bleek maar weer dat, de kleinste details nog steeds het grootste verschil kunnen maken. Terwijl het leek alsof de groen witten nog met hun hoofd bij de thee in de kleedkamer zaten, gaf Feyenoord direct weer vol gas. Door deze instelling wonnen zij de meeste duels en vielen de afvallende ballen ook veelal hun kant op. Na half ingrijpen van onze kant kreeg de Feyenoord spits de bal voor zijn voeten en schoot deze op fraaie wijze in de kruising. Gelukkig viel deze 1-0 snel in de tweede helft, zodat we nog genoeg tijd hadden om wat aan deze stand te doen. Westlandia probeerde hierna van alles om de gelijkmaker te forceren, maar ondertussen werd ons spel er niet beter op. Sterker nog: na een misverstand tussen 2 van onze spelers op de helft van de tegenstander, zorgde een razendsnelle counter van Feyenoord voor 2-0.

Trainer Kees zette zijn laatste wissels in voor het slotoffensief. De jongens leken te begrijpen, dat er nu echt strijd geleverd moest worden. Er werd een tandje bijgeschakeld en hoewel het voetbal nog steeds onrustig oogde, kwamen we toch meer op de vijandelijke helft. Na een goede voorzet van Quincy wist Mounir 1 minuut voor tijd de 2-1 te maken. Zou het dan toch nog goed komen? In de blessuretijd kwam er toch nog één grote kans op de gelijkmaker, maar de 2-1 bleef staan op het scorebord. Hoewel Feyenoord de terechte winnaar was, hadden we toch graag een gestolen puntje mee terug genomen naar het Westland.

Jongens, vandaag hebben we een praktijkles “Werklust wint van talent” gehad van onze tegenstander. Zij hebben niet groots gespeeld, maar wel volop strijd geleverd en inzet getoond. De eerste voorwaarde om een wedstrijd te winnen op dit niveau. Aankomend week gaan we trainen met deze instelling, dan laten we het aanstaande woensdag zien tegen de amateurs van Sparta. Jullie kunnen het!