Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za. start competitie tegen Brielle

Westlandia za. start competitie tegen Brielle

📁 Zaterdag 📅 woensdag 19 september 2018

Eindelijk is het dan zo ver, de competitie gaat zaterdag beginnen.
Na een seizoen in West 1 gespeeld te hebben, is Westlandia weer terug in het vertrouwde district West 2. Dat betekent overigens niet dat we veel oude bekenden tegen gaan komen. Er zitten namelijk 7 sterke teams in deze 1e klasse, waar we nog nooit in de competitie tegen gespeeld hebben. Er staan ook nog eens 2 uitwedstrijden in Zeeland op het programma.....

We beginnen echter komende zaterdag wel tegen een oude bekende nml. Brielle.
De fusieclub (ontstaan in 2011 door samengaan van SC Voorne en Rood-Wit-Wit) schurkt de laatste jaren tegen de hoofdklasse aan. Eind juni 2018 ging het in de reguliere-, maar ook in de bizarre extra nacompetitie weer mis. Dit seizoen zullen de pijlen opnieuw gericht zijn op een goede klassering met als doel promotie.
In de voorbereiding op het huidige seizoen vallen de resultaten nog niet echt mee. In de TOTO-KNVB-Beker werd met 7-0 verloren van EVV in Echt. In de poule van de districtsbeker werd, na 2 gelijke spelen, de volgende ronde op curieuze wijze veilig gesteld. Toen de doelman van de tegenstander geblesseerd raakte (knie uit de kom), liet de scheidsrechter nog even doorspelen. Eén van de 2 broers Van Dommelen was er als de kippen bij en scoorde de winnende goal voor Brielle.

Westlandia had overigens ook geen denderende voorbereiding. Daar diverse spelers niet direct inzetbaar waren, moest en trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl regelmatig puzzelen. Diverse nieuwe talenten van de selectie grepen hun kans om zich in de kijker te spelen. Zeker in de laatste bekerwedstrijd bij DVV Delft bewezen zij hun waarde. Door de 3-1 winst in Delft werd Zaterdag 1 met 3 gespeeld en 6 punten winnaar van de bekerpoule.

Brielle was 1x eerder bij ons te gast in de competitie. Het krachtsverschil  in die wedstrijd bleek niet uit de eindstand. Na snelle goals van Stefan Bron en Mike Brouwer, was het Brielle dat sterker was en 3x scoorde. Westlandiaan Ricoberto Luijando scoorde 10 minuten voor tijd uit het niets de 3-3 en bracht daarmee de eindstand op de borden. In de return verloor Westlandia met 3-0.

Komende zaterdag zal blijken of Westlandia zich wel kan meten met één van de mogelijke favorieten voor een hoge klassering in de 1e klasse B. Aftrap op Sportpark De Hoge Bomen is om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter v.d. Perk.

----

Westlandia za. 2 won alle bekerwedstrijden en pakte overtuigend de winst in de poule. Komende zaterdag gaat de nieuwe technische staf (Ron Janssen en Hans v.d. Kruk) met de selectie op jacht naar een mooie klassering in de res. 2e klasse. Daarvoor zou een goed resultaat tegen het 2e team van DCV zeer welkom zijn. Aftrap is thuis om 12:00 uur.

----

Zaterdag 3 promoveerde afgelopen seizoen naar de res. 2e klasse. Daar wacht een zware poule met veel 2e teams (o.a. van Die Haghe, HVC'10, Deltasport en VDL). De seizoenstart is in ieder geval veel belovend, want ons 3e team was ook de beste in de bekerpoule.
Het debuut van Westlandia za. 3 op dit niveau start met een uitbeurt bij Quintus 2. Aanvang van de wedstrijd is 12:00 uur.

Fr@