Home » Senioren » Zaterdag » Zaterdag 1 naar de Hoeksche Waard.

Zaterdag 1 naar de Hoeksche Waard.

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 09 oktober 2018

Het was zowel voor zaterdag 1 als -2 een goede speelronde om de aanvalspatronen en de scherpte voor de goal te oefenen. Dat er 9 tegen De Meeuwen en 14 goals tegen Jodan Boys werden gemaakt,  lag aan de kracht van de tegenstanders, maar zeker ook aan de speldiscipline en uitgevoerde tactiek.
De laatste keer dat we zo'n productieve competitiewedstrijd met het 1e team speelden, was al een aantal jaar geleden in de 3e klasse. We  scoorden toen 13x tegen Zuiderpark. 6 weken daarvoor ging TranvaliaZW met 8-0 huiswaarts.

In de komende wedstrijd tegen Heinenoord zal Westlandia zeker meer weerstand kunnen verwachten. Die club greep vorig jaar net naast het toetje door "slechts" 4e te worden in 1B.
Dit seizoen hebben ze 3x, tegen gerenommeerde clubs (Deltasport, Kloetinge en RVVH) de punten gedeeld.  Net als Heinenoord allemaal clubs die ooit in de hoofdklasse hebben gespeeld.
Uit de media valt op te maken, dat Heinenoord in deze competitiewedstrijden op voorsprong kwam, maar door kleine foutjes toch (onnodig) de winst liet glippen.

Het wordt voor het eerst dat zaterdag 1 in de competitie aan moet treden in Heinenoord. Voor diverse spelers van de selectie liggen daar nog wel mooie herinneringen. Zij hebben namelijk in het verleden o.a. deelgenomen aan het mooie jaarlijkse Pinkstertoernooi voor de C-jeugd. De beker, die Westlandia een aantal maal gewonnen heeft, was groter dan menig C-spelertje uit die tijd.

Met die ervaring op zak en de goede resultaten van de afgelopen weken, gaan we vol vertrouwen naar de Tienvoet in Heinenoord. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Vriesenga. Aanvang 14:30 uur
-----

Westlandia za. 2 gaat op bezoek bij nr. 5 Berkel 2. Met 9 uit 3 zullen de mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk de ongeslagen status vast willen houden. Aftrap van de uitwedstrijd is om 11:30 uur
-----

Het 3e verloor afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen. Koploper Vitesse D. was te sterk Tegen CWO 2 (ook 3 gespeeld 4 punten) kan op de Hoge Bomen zaterdagmiddag de draad weer opgepakt worden. Wedstrijd begint om 14:30 uur.

-----

De KNVB heeft het programma voor de volgende ronde van de beker bekend gemaakt:

• Zaterdag 20 oktober 12:15 uur VVOR 2 - Westlandia za. 2
  • Dinsdag 23 oktober 19:30 uur Westlandia za. 3 - Zwaluwen 2