• Spelers die vastgelegd zijn voor het seizoen 2021-2022

  13 jan 2021
 • Op dit moment zijn de besprekingen met de spelers over het komende voetbalseizoen in volle gang. Met een aantal spelers is al een overeenkomst gesloten. Met andere wordt nog gesproken. Enkele nieuwe, jonge en frisse gezichten stellen we aan u voor. Zij braken door en deden van zich spreken in de weinige wedstrijden die tot nu toe gespeeld zijn. Van drie spelers maakten we een geschreven portret: Nordin van Mil, Timo de Vreede en Dinand Kuhn.

  Roy van Beek

  middenvelder /aanvaller

  Desley Bransen

  middenvelder 

  Serhat Çakmak

  aanvaller

  Steve van Kesteren

  verdediger

  Dinand Kuhn

  aanvaller

  Nordin van Mil

  verdediger

  Jack Morauw

  keeper

  Giovanni van Ree

  verdediger

  Kevin Schutte

  verdediger

  Kai Verbeek

  aanvaller

  Brandan Vrede

  verdediger

  Timo de Vreede

  verdediger

  Mark van der Zalm

  middenvelder

   

  Dinand Kuhn
  Met zijn 18 jaar en 7 maanden (10 mei 2002) is Dinand de jongste speler die een spelersovereenkomst kreeg aangeboden bij Westlandia voor het komende seizoen. Hij was verrast. Niet omdat hij een aanbieding kreeg, maar omdat hij die nu al kreeg, zo snel al.

  Maasdijker
  Dinand is begonnen bij VV Maasdijk. In de jeugd liep hij steeds een lichting voor. In zijn tweede jaar E speelde hij in de D1. In het tweede jaar D speelde hij in de C1. Enz.

  Zijn voetbaltalent heeft hij van zijn vader en zijn moeder. Zijn vader speelde bij Maasdijk, maar met een andere ‘mindset’ dan ik. Zijn moeder voetbalde jaren in het eerste vrouwenteam van Maasdijk en volgens zijn vader stond ze haar mannetje. Zijn beide ouders gingen voor het voetbal gecombineerd met de gezelligheid na afloop. Dinand wilde beter worden en dan moet je hogerop.

  Na heel lang wikken en wegen besloot hij naar Westlandia te gaan. Hij was toen 10 jaar. Hij heeft daar wel veel kritiek op gekregen. ‘Overloper kreeg ik te horen en kutpaap.’ Maar hij heeft helemaal geen spijt van die stap. ‘Ik speel nu acht jaar bij Westlandia en Westlandia is helemaal mijn club geworden. Clubgevoel vind ik belangrijk, ik ben een echte clubman, een echte Westlandiaan.’

  Wat is leuk aan voetbal?
  Dinand komt met een spervuur aan associaties:
  ‘De competitie. Het team. Altijd willen winnen. De strijd. Het onderling elkaar opjutten. Aanvallend voetballen. Scoren is zo mooi, dat is het allermooiste. Alsnog een punt uit een wedstrijd slepen.’
  Met Westlandia O17 werden we kampioen. We hadden toen een echt team, maar ook een leuke groep gasten. We gingen voor de prestatie.’
  ‘Mijn beste jaar qua productie was het tweede jaar O17.We hadden Kevin van Dijk als trainer. In 22 wedstrijden maakte ik 33 doelpunten en gaf ik 10 assists.

  O19
  Bij O19 kreeg Dinand Mark Schuur als trainer. Die vertelde hem, dat hij een luie voetballer was. Je moet veel meer doen. ‘Vanaf dag één heeft hij dat eruit gestampt. Ik heb daarin stappen gemaakt. Mede dankzij hem ben ik nu zover dat een aanbieding heb gekregen van Westlandia. Uit bij Gemert maakte ik mijn officiële basisdebuut. Dat was een belangrijk moment voor mij.’ 

  Hok De Lelie
  In Maasdijk maakt Dinand deel uit een ‘fantastische vriendengroep’: hok De Lelie. Het naast het hok gelegen leliebedrijf was de inspiratie voor de naam. ‘We zijn met z’n tienen en we doen van alles en nog wat met elkaar, zoals met elkaar op vakantie gaan.
  Dinand is ook nog actief op school. Hij doet dit jaar examen op het MBO Westland bij de opleiding Business en Management. Daarna wil hij naar het HBO om waarschijnlijk ‘iets’ met sport te gaan doen.
  Dinand is een gemakkelijke prater. Hij is bijna niet te stoppen. Het was prettig om hem te interviewen.

   

  Nordin van Mil

  Voetbal
  Hij begon zijn voetballoopbaan op 5-jarige leeftijd bij VFC uit Vlaardingen. Hij had er plezier in en hij ontwikkelde zich naar ieders tevredenheid tot een snelle en technische voetballer. Rond zijn achtste werd hij gescout door Sparta, maar hij bleef bij VFC. Hij speelde met veel plezier in de spits en scoorde er in zijn laatste jaar 54 doelpunten. Op zijn tiende stond Sparta weer op de stoep. Deze keer vertrok hij wel naar de ‘Het Kasteel’. De eerste 5 jaar speelde hij veel en goed en was aanvoerder. Er volgde 2 mindere jaren bij Sparta met verschillende blessures en hij maakte een groeispurt door. In die tijd voetbalde hij bijna niet meer. Op zijn achttiende vertrok bij Sparta. Hij zag af van een avontuur bij een andere BVO en hij stak zijn licht op bij Excelsior Maassluis en Westlandia. Het werd Westlandia. De doorslag gaf voor hem, dat hij een goed gevoel had bij Westlandia. Bij O19 (seizoen 2019-2020) had hij te maken met Mark Schuur. Nordin had het idee, dat hij van hem nog het een en ander kon leren. 

  In dit seizoen (2020-2021) zou hij gaan spelen in de O21. Hij had een heel goede voorbereiding en speelde zich in Westlandia 1. Hij zag zich zijn naam in alle competitiewedstrijden en in 1 bekerwedstrijd op het wedstrijdformulier van Westlandia zo1 staan. Hij is fit en stabiel, weet hij van zichzelf.

  School
  Nordin combineert het voetballen met een opleiding aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij volgt het vak commerciële economie met als specialisatie Sportmarketing en Managing. Hij zit in het derde jaar, maar hij mist de klassikale lessen. Hij moet nu alles thuis doen.

  Positie in het veld
  ‘Dat is wel wat’, is Nordins eerste reactie. Bij VFC begon hij als rechtsbuiten en als spits. Bij Sparta werd hij ingezet op het middenveld, eerst als aanvallende middenvelder en later als verdedigende middenvelder. Bij Westlandia kwam hij in de verdediging terecht, eerst als centrale verdediger. In Westlandia 1 staat hij rechtsback. En daar staat hij prima op zijn plek, vindt hij zelf.                        Nordin heeft soms de neiging mee te gaan in de aanval, dat wordt door de trainers wat afgeremd. ’Dan ben je na 80 minuten op en hebben we niks meer aan je’.

  Het eerste contract
  Hij had wel goed nagedacht over het een en het ander en hij had er met zijn vader over gesproken. Hij had een goed gesprek met Marko van der Knaap en Nordin is tevreden hoe het bij hem ineens is gaan lopen bij Westlandia, sneller dan iedereen voor mogelijk had gehouden. Wij hopen dat Nordin een mooie tijd gaat beleven bij Westlandia.

   

  Timo de Vreede
  We bellen Timo op een donderdagavond, in normale tijden een vaste trainingsavond. Niet nu. Als we hem bellen, treffen we hem in een auto op een parkeerplaats. Het is coronatijd.

  Laatst gespeelde wedstrijd
  Timo moet even serieus nadenken. Het is voor zijn gevoel al heel lang geleden. Het was uit bij Be Quick 1887 in Haren in de provincie Groningen. ‘We verloren kansloos, het was een lange reis ernaartoe en we speelden geen goede wedstrijd.’ Hij speelt sinds dit seizoen in de O21 bij Westlandia.
  ‘Als team kenden we een moeizaam begin, maar op een gegeven moment wonnen we drie keer op rij, daardoor werd de sfeer in het team beter en begonnen we beter te voetballen. Toen kwam corona precies op het verkeerde moment als spelbreker.’
  Een wedstrijd, waarbij het team een goede wedstrijd speelde en waar Timo op zijn vertrouwde vaste plek centraal achterin een lekkere wedstrijd speelde was thuis tegen het Utrechtse Hercules. Die wedstrijd werd met 2 – 0 gewonnen.

  Vier jaar
  Timo begon met voetballen toen hij 4 jaar oud was. Zijn vader was trainer bij RKDEO in Nootdorp. Hij stond dus al heel jong op het voetbalveld. Bij RKDEO speelden de allerjongste kinderen in de Nikies, ook wel mini-Fjes. Na 2 jaar ging hij naar de F4 om vervolgens het voetbalalfabet af te gaan. F1, E2, en E1. Vervolgens werd hij gescout door ADO/Den Haag en Sparta. Hij koos voor ADO, waar hij 9 jaar zou spelen van de E Top tot en met de tweedejaars A (seizoen 2019-2020). Hij speelde steeds in de selectieteams en kende geen echt blessureleed. Fysiek liep alles vlekkeloos.  Na dat seizoen bleek, dat hij niet in de Haagse hoofdmacht zou spelen en hij ging op zoek naar een andere vereniging.

  Dat werd Westlandia
  ‘Dat was een heel goede stap, het is een leuke, warme en goede club.’ Hij had het idee dat de stap naar de amateurs een stap achteruit zou zijn. ‘Vroeger bij ADO werd je erg verwend, alles werd voor je geregeld. Bij Westlandia zijn er echter ook veel zaken voor de spelers goed geregeld en misschien zelfs nog wel beter dan bij ADO. En het niveau is goed.’

  Vijftien jaar voetbalervaring
  Timo kijkt al terug op 15 hele mooie voetbaljaren, van de 19 levensjaren. Met ADO O17 speelde hij een toernooi in Zuid-Afrika. Hij speelde een toernooi in Duitsland met onder andere Borussia Dortmund. In de finale wist ADO te winnen van Borussia Dortmund. Een andere mooie herinnering was het kampioenschap met ADO Den Haag onder 15 in de eerste divisie. En nu heeft hij een contract bij Westlandia.

  Vaste maatjes
  Timo is van ADO naar Westlandia gekomen samen met Anthony Roeg, Noah Saridjojo en Jack Morauw. Daar speelden ze samen. Met Noah heeft hij op het Sint Maartenscollege in Voorburg gezeten.

  Snel
  Het gaat snel met Timo bij Westlandia. Hij speelt in O21, maar trainde ook al mee met Westlandia zo1. Hij maakte ook al minuten in het eerste. Hij speelde mee in de oefenwedstrijd tegen zijn oude club ADO Den Haag. Wie weet zien we hem volgend seizoen zien wel in de hoofdmacht van Westlandia.

  JvdM