• Tayeb Belhaddad keert terug bij zijn oude club

8 jun 2020
  • Tayeb Belhaddad keert terug bij zijn oude club

In het komende seizoen gaat Tayeb Belhaddad de JO19 1 trainen en volgt daarmee Mark Schuur op. Hij assisteerde inmiddels bij enkele trainingen van JO19-1 en JO19-2. Onder andere om de huidige trainers te ondersteunen bij de verschillende trainingsvormen en om de groep beter te leren kennen.

Westlandiaan

Tayeb begon met voetballen bij Westlandia. Vanaf de F doorliep hij de hele jeugdopleiding tot en met de A1. In deze jaren beleefde Tayeb meerdere successen, zoals kampioenschappen in de B1 en de A1, maakte hij deel uit van meerdere KNVB jeugdteams en liep hij stages bij meerdere BVO’s. Daarna kwam hij in de A-selectie. In die jaren waren onder andere Mike Brouwer, Mick Enthoven, Matthijs Bernard en Marcel Bruggeling zijn teamgenoten. Hij kreeg techniektraining van Gerard Mulder. In de B1 was Piet Boon zijn leermeester en in de A-selectie had hij te maken met Wilfred van Leeuwen als trainer en coach. Als hij op die jaren terugkijkt, constateert hij dat hij heel veel geleerd heeft binnen de jeugdopleiding van Westlandia waar plezier en prestatie samengingen.

’s-Gravenzandse SV

Na een jaar in de A-selectie zag Tayeb, dat zijn kansen om veel speelminuten te maken in het 1-ste waarschijnlijk niet zo groot zouden zijn. Die kansen bood de ’s-Gravenzandse SV hem wel. Hij speelde er twee jaar in het eerste. Hij ‘verhuisde’ mee naar FC ’s-Gravenzande, maar na een operatie aan zijn knie volgden heel veel blessures aan verschillende beenspieren. Noodgedwongen moest hij op zijn vijfentwintigste jaar stoppen met voetbal. Hij voetbalde nog een jaar bij MSV’71 en een half jaar bij VV Lyra en koos er vervolgens voor om voetbaltrainer te worden.

Weer Westlandiaan

Tayeb proefde weer de vertrouwde Westlandia cultuur met een goede sfeer tussen trainers en spelers. ’Ik voel me thuis en ervaar geen drempel.’ Hij trainde enkele keren mee in een ondersteunende rol met de huidige trainers van JO19-1 en JO 19-2.  ‘Ik kan zo de spelers van dichtbij aan het werk zien en een beter inzicht krijgen in de samenstelling van de selectie.’

Weer een partijvorm

Afgelopen dinsdag 2 juni mocht er van Rutten en Co weer voor het eerst weer getraind worden met partijvormen. Eerder waren alleen oefenvormen en techniektrainingen mogelijk met altijd maar 1½ meter afstand. ’Je kon het wel merken aan de jongens. Eindelijk weer ouderwets een partijtje spelen. Dat gebeurde heel intens. Er mogen jammer genoeg nog geen oefenwedstrijden gespeeld worden, maar dat komt ook wel weer.’

Nieuw in de eerste divisie.

Het afgelopen seizoen speelde JO19 zeer succesvol in de tweede divisie. Door de komst van de Onder 21 verdwijnen de JO19 teams van de BVO’s uit die competitie. De Onder 21 wordt het oudste opleidingsniveau in het betaald voetbal. Westlandia is nu ingeschaald in de 1-ste divisie. ‘De spelers zullen getest worden op een hoger niveau, ze krijgen meer tegenstand en zullen zich daardoor beter kunnen ontwikkelen. Het doel is de spelers klaar stomen voor Westlandia ZO1 of de O21’, aldus de nieuwe trainer.

Tayeb Belhaddad wacht geen gemakkelijke klus, maar hij laat weten er heel veel zin in te hebben en veel vertrouwen te hebben in de spelersgroep.

Wij wensen hem succes in het komende seizoen met Westlandia JO19-1.

JvdM