• Tegen Westlandia za1 countert UVS er lustig op los.

  16 dec 2019
 • Afgelopen zaterdag speelden de ‘zaterdagsen’ van Westlandia thuis tegen UVS. De gasten uit Leiden draaien min of meer mee in de top van tweede klasse C, waar Westlandia in de middenmoot circuleert. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop.

  De weersomstandigheden waren zonder meer bar en boos met donkere wolken boven De Hoge Bomen. UVS speelde geheel in het zwart met mooie bij het weer passende fluorescerende rugnummers.

  Westlandia za1 met weer een basisplaats voor Tim vd Voort speelde ver naar voren en had het meeste balbezit. Het leverde echter geen gevaarlijke acties in de richting van het UVS doel op.

  Na 10 minuten was het wel raak aan de andere kant. Enrico de Geus werd op rechts de diepte ingestuurd (buitenspel?). Hij stoomde op tot in het strafschopgebied en maakte het fraai af. 0 – 1. Weer 10 minuten later kreeg Thom de Vries op links de bal, hij zag ineens een mogelijkheid en waagde een schot. Gejaagd door de wind draaide de bal in de bovenhoek. Jari Duijvestijn was kansloos. 0 – 2. In de 25-ste minuut bracht Enrico de Geus de stand op 0 – 3.

  In het laatste kwartier van de eerste helft slaagde de thuisploeg er enkele keren in gevaarlijk te worden. Nick Ruigrok en Timothy le Duc zagen doelpogingen steken in het stadium van poging. En Jari zorgde ervoor dat de achterstand niet  groter werd. Hij stopte een kopbal van Tomas Tavilla. De ploegen gingen rusten met een stand van 0 - 3 .

  In de tweede helft probeerde Westlandia op de aanval te spelen, maar de verdediging van UVS stond als een huis. Rond de 60-ste minuut had de thuisploeg bijna succes. Een afgemeten voorzet werd door Stefan Bron naast gekopt. Ook Dennis Verbeek kreeg een vrije kans. Niet lang daarna kopte Stefan Bron (foto) de bal wel in het doel. 1 – 3. Er kwam weer hoop op meer doelpunten in de groen witte harten.

  Met nog een kwartier te spelen werd UVS-er Thom de Vries de diepte ingestuurd. Timothy le Duc probeerde hem af te stoppen. De Vries kwam desondanks tot een schot, dat door Jari gestopt werd. De Vries viel bij die actie een beetje lomp tegen Timothy aan. Die duwde een ‘beetje dom’ De Vries om.

  Scheidsrechter Gerrit van Sprang stond er met zijn neus boven op, wees zonder pardon naar de penaltystip en viste een gele kaart uit zijn borstzak.

  Tomas Tavilla maakte geen fout en benutte de strafschop. 1 – 4.

  Dat werd ook de eindstand en daarmee ging Westlandia za1 met gemengde gevoelens de winterstop in.

  Westlandia za1 – UVS 1

  Ruststand: 0 – 3

  Eindstand: 1 – 4

   

  Westlandia za2 – BVCB za2

  Eindstand: 2 – 3

  Volgens Hans vd Kruk was het geen terechte uitslag. De 2 laatste tegentreffers ontstonden na cadeautjes aan de BVCB-spits. Hij kreeg 2 keer de bal in de voet gespeeld.

  Remy de Bliek en Stef Geertsema scoorden voor Westlandia za2.

  JvdM