• Tegen Westlandia za1 pakt DSO de koppositie in 2B.

25 nov 2019
  • Bij DSO heerste er een prima stemming in de bestuurskamer en op het veld met bekende kopstukken als Hildebrand Nawijn en Guus Haak en op het veld oud-Westlandiaan RĂ©mon van Bochoven. DSO is zeker een van de kandidaten voor het kampioenschap en stond op de tweede plaats in de ranglijst, waar we Westlandia za1 terugvinden onder in de middenmoot.

Er waren enkele wijzigingen in de opstelling doorgevoerd door Sieme Zijm. Tim vd Voort startte niet in de basis net als Timothy le Duc. Ricardo vd Zalm speelde op de plaats van Vince Olsthoorn, die met nummer 3 naar de achterhoede was gedirigeerd. Vince van Hagen en Nick Ruigrok startten ook in de basis.

Ondanks alle goede bedoelingen kreeg Westlandia al snel een doelpunt om de oren. Er waren nog geen 3 minuten gespeeld, toen de jongeling (17 lentes oud) A. Mercera van DSO de diepte ingestuurd werd. Hij legde precies op tijd af op Kevin Cameron. Die passeerde simpel Jari Duijvenstijn. 1 – 0. Op het halve uur ging het weer verkeerd in de Westlandse verdediging en A. Mercera kon de bal binnentikken. Bij Westlandia liep het stroef in de opbouw en in de ‘passing’ ging het heel vaak fout. 2 – 0.

Er waren twee opvallende momenten op het arbitraire vlak. De assistent scheidsrechter van DSO gaf op een gegeven moment noodsignalen met zijn vlag. Hij moest vervangen worden. Later bleek dat er sprake was van een zweepslag. En er was het moment van Dennis Verbeek. Hij schoot van dichtbij een bal op de hand/arm van een tegenstander. Hij pakte (om de vaart in het spel te houden) meteen de bal om een vrije trap te nemen. De scheidsrechter was net zo tegenwoordig van geest en gaf hands aan Dennis en een vrije trap voor DSO.

Vlak voor de rust wist Westlandia te scoren. De ijverige Nick Ruigrok  besloot zomaar vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel te schieten. De bal ketste vanaf de lat naar beneden op de rug van de DSO-keeper en bal huppelde eigenwijs het doel in. Eigen doelpunt van de keeper of krijgt Nick dit doelpunt op zijn conto? Er gloorde weer hoop voor het team van Sieme en Ruud.

In de tweede helft bleef DSO gevaarlijk met snelle counters. De paal, prima reddingen van Jari zorgden ervoor dat DSO niet verder uitliep. Langzamerhand kreeg Westlandia een veldoverwicht op het middenveld, maar zelden werden de aanvallers Nick Ruigrok, Stefan Bron en Shane Bruinen gevonden. Er was Ă©Ă©n mogelijkheid halverwege de tweede helft waarbij na goed doorzetten van Nick Ruigrok  de bal op maat naar de helemaal vrijstaande Marvin Vollebregt werd geprikt. Zijn schot belandde op de paal.

Het kwam er uiteindelijk op neer dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd. DSO won met 2 – 1 van Westlandia. En door het verlies van koploper Wateringse Veld Kranenburg nam de thuisploeg de koppositie over. Er was dus een uitgelaten sfeer in Zoetermeer en Westlandia zag dat met lede ogen aan.

Na afloop prees DSO-trainer Oscar Biesheuvel het spel van Westlandia met een grote glimlach de hemel in. Zijn ploeg had gewonnen van de tot nu toe beste tegenstander? Hij meldde ook nog fijntjes, ’dat Westlandia hoog stond en dat was wel lekker met zijn snelle spitsen’.

Westlandia verloor niet alleen de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft ook Vince Olsthoorn (foto). Hij viel heel ongelukkig op zijn schouderblad en moest direct gewisseld worden. Als het tegenzit, speelt hij voorlopig niet meer.

DSO 1 – Westlandia za1

Rust: 2 – 1

Eind: 2 – 1

Westlandia 2 speelde ook in Zoetermeer tegen DSO 2. Hans vd Kruk zag zijn ploeg een heel goede eerste helft spelen, zo goed had hij het dit seizoen nog niet meegemaakt.

Tim vd Voort scoorde in de eerste helft en Stef Geertsema in de tweede helft. De reserves wonnen met 2 – 0.