• TOTO KNVB beker Westlandia - OFC

  23 sep 2019
 • Woensdagavond vanaf 20:00 uur speelt Westlandia zo. tegen OFC in de 2e voorronde.van de TOTO KNVB Beker.  De winnaar speelt eind oktober in ronde 1 een uitwedstrijd bij de beste club uit het duel tussen VVOG en de amateurs van Ajax.

  Het wordt deze week onze 13e wedstrijd in het bekertoernooi met de clubs uit het betaalde voetbal.
  De (wat oudere) trouwe volgers van de groen-witten kunnen nog mooie herinneringen ophalen uit de bekerduels tegen Sparta R., Eindhoven en TOP Oss.
  Vorig seizoen was er de onvergetelijke wedstrijd tegen VVV Venlo. Westlandia en de Westlandianen kijken nog steeds met genoegen terug op de strijd in het veld, de beleving langs de lijn en alles wat er rondom de wedstrijd werd georganiseerd. Het smaakt in ieder geval naar meer.

  De eerste horde werd dit seizoen al genomen door in de 1e voorronde te winnen van Zuidvogels. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar dankzij goals van Édouard Duplan en Patrick Batist gingen we met 2-0 winst door in de beker.

  Woensdag kan de volgende stap gezet worden tegen competitegenoot OFC.
  De club uit Oostzaan was 5x eerder te gast op De Hoge Bomen. 3 keer bleven de punten in Naaldwijk en 1x stapte OFC als winnaar van het veld.
  Op 7 april 2019 won Westlandia de laatste confrontatie, door goals van Melvin Vissers, Emre Bilgi en Rémon van Bochoven met 3-2 van toen nog titel-kandidaat OFC. Jesse Schelvis maakte die middag zijn 1e minuten in de 3e divisie.
  De aanklager van de KNVB had daarna nog wel het nodige papierwerk te verrichten, want de scheids van die middag trok 9x geel en 1x rood. 3 spelers konden daardoor eerder naar de douche.

  OFC schakelde in de 1e voorronde DOVO in Veendendaal met 4-2 uit. Afgelopen weekend wonnen ze in de competitie van DEM en staan 5e in de 3e divisie. 

  Beide ploegen zullen zeker verder willen in het bekertoernooi, het kan dus bij kunstlicht een mooi duel met veel strijd gaan worden.
  Wie weet tot woensdagavond
  Fr@