• Update Regiocup Jeugd en coronamaatregelen

2 jun 2021
  • Goed nieuws. Het demissionair kabinet heeft aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni

De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Op www.knvb.nl/regiocup hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Let op………

Vanwege het late tijdstip in het seizoen hebben helaas een aantal verenigingen last-minute afgezegd voor de Regiocup. Dit vanwege velden die in onderhoud gaan of om andere praktische redenen. Dit heeft tot gevolg dat er deze week een hoop verschuivingen/uitval in wedstrijden hebben plaatsgevonden of nog gaan plaatvinden.

Stel je daarom vrijdag(avond) via voetbal.nl of de website op de hoogte van de laatste stand van zaken. Advies is om dit de komende weken sowieso te blijven doen.

Trainingen en wedstrijden senioren

Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Opening kantines en terrassen

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus 5 juni ook open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Helaas is het nog steeds zo dat ouders en/of toeschouwers nog steeds geen toegang tot het sportpark hebben.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand voor personen ouder dan 18 jaar.

Voor alle details over de laatste coronamaatregelen, klik op de volgende link:

Coronamaatregelen Westlandia