• Update Technische Commissie seizoen 2022-2023

    7 okt 2022
  • Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Voor de Technische Commissie (TC) begint overigens het nieuwe seizoen meestal al rond de kerstperiode, want dan starten we alweer met maken van de plannen voor het seizoen erna. Primaire aandacht van de TC ligt op de selectieteams. Regelmatig wordt er vergaderd en komen onderwerpen op de agenda als: status technisch beleid, ontwikkeling van de teams, evaluatie trainers, scouting, samenwerking Ajax en medische staf. 

    De TC is, namens het bestuur, het orgaan dat verantwoordelijk is voor het selectievoetbal bij Westlandia. Dit seizoen bestaat de vaste bezetting van de Technische Commissie uit: Ard Bergwerff (Jeugd), Lars van Marrewijk (Jeugd), Jaco Baven (Senioren), Jan van der Meijs (notulist), John Vollebregt (Bestuurslid Technische Zaken) en Geo van der Wilk (Voorzitter). Dit seizoen zijn er dus 2 belangrijke wijzigingen. Jaco Baven, die de afgelopen jaren (mede-)verantwoordelijk was voor de Jeugd is doorgeschoven naar de Senioren. En in zijn plaats is Lars van Marrewijk toegetreden met specifiek aandacht voor de onderbouw Jeugd. Hiermee is de TC weer compleet. 

    Op regelmatige basis schuiven de Hoofd Jeugdopleiding Pieter Jongmans, Technisch Manager Marko van der Knaap en Medisch Coördinator Arthur Hofland in de vergadering aan om te rapporteren over de voortgang van het beleid en te sparren over mogelijke verbeterakties. Na de degradatie van ons 1e zondagelftal naar de 4e Divisie is ingezet op het doorstromen van meer Westlandia jeugdspelers, we hebben tenslotte een uitstekende jeugdopleiding, en het vergroten van de herkenbaarheid van het 1e zondagteam. Inmiddels zijn de resultaten daarvan zichtbaar en zijn we de competitie goed begonnen.

    Technische Commissie