• Verslag Berkel - Westlandia Za

  20 okt 2019
 • Westlandia za1 geeft Berkel een lesje kansen benutten.

  De ploeg van Sieme Zijm en Ruud Bijl speelde op zaterdag 19 oktober bij de gezelligste club van Lansingerland: CVV Berkel. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Wateringse Veld/Kranenburg, die inmiddels gewist is uit het verenigingsgeheugen, waren onze jongens wel weer toe aan een succesje. En het moet gezegd: De thuisploeg, gezellig als ze zijn, werkte daar grootmoedig aan mee.

  Westlandia startte met dezelfde elf spelers, als een week eerder met Stef Geertsema, vorige week de man van de wedstrijd, Jerichio Valentijn en Stefan Bron in de basis. Het eerste kwartier was stormachtig met kansen voor beide doelen. Berkels aanvoerder Jos Buitenhuis kreeg 3 grote kansen, maar hij schoot over, naast en zag Jari Duijvestijn een schot onschadelijk maken. Westlandia stelde daar een vrije trap over en een prima verdekt schot vanaf de rand van de zestien van Tim vd Voort tegenover. De verdediging van Westlandia had  de handen vol aan de sterke en snelle aanvoerder van Berkel.

  Regelmatig trok  Westlandia ten aanval, maar dat was minder urgent dan wat de thuisploeg liet zien. Echte uitgespeelde kansen waren er niet. Na een half uur spelen kwam Westlandia op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal voor het doel gebracht. Een verdediger van Berkel maaide finaal over de bal. Tim vd Voort zag ineens een bal op zich afkomen kreeg de bal zo’n beetje achter zich. De bal werd weggetikt precies voor de voet van Stefan Bron. Die haalde droog uit. 0 – 1. Met die  stand gingen we rusten.

  In de tweede helft werd Westlandia in de verdediging gedrongen. Goed keeperswerk van Jari en wat geluk en wijsheid zorgden er voor dat er geen doelpunten vielen voor Berkel. Westlandia was nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Berkel. Na een goed uur vond er een dubbele wissel plaats. Shane Bruinen en Stef Geertsema maakten plaats voor Nick Ruigrok en Rick van Rijn. De laatstgenoemde had een splijtende pass in de voet. Hij stuurde Stefan Bron de diepte in. Die liep zijn verdediger eruit en maakte de vrije kans bekwaam af. 0 – 2. Vijf minuten later kreeg Stefan een publiekswissel. Ricardo vd Zalm kwam voor hem.

  Berkel zette vervolgens aan voor een slotoffensief. Jari redde nog op een inzet, maar vlak voor tijd lukte het de aanvoerder van Berkel, Jos Buitenhuis eindelijk om het  doel te vinden. Niet veel later blies de goed leidende scheidsrechter Omar Moussaoui de wedstrijd af. Westlandia kon met 3 punten in de tas naar Das große Papenfest Oktoberfest.

   

  Berkel 1 - Westlandia za1

  Rust: 0 – 1

  Eind: 1 – 2

   

  Op de foto is Stefan Bron op weg naar zijn tweede doelpunt.

   

  Voorschoten’97 2 – Westlandia za2

  Eind: 5 – 3.

  Het team met een aantal jeugdspelers kwam op een 4 – 1 achterstand. De jongens knokten  zich terug tot 4 – 3. In blessuretijd werd het 5 – 3. De doelpunten werden gescoord door Miquel, Remi en Curtis(JO19-2).

   

  JvdM

   

  De komende 4 weken ben ik niet in het land. Het wekelijkse verslag reist mee.

  JvdM