• Verslag RCL 1 - Westlandia Za. 1

  29 sep 2019
 • Een overwinning met kunst- en vliegwerk.

  In Leiderdorp op het prachtige Sportpark De Bloemerd trad Westlandia za1 onder aanvoering van Dennis Verbeek aan tegen de plaatselijke Racing Club. De belangrijkste opdracht voor de Westlandianen was om de bittere nasmaak van de 1 – 3 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd weg te spoelen. Het hoofdveld was afgekeurd en de wedstrijd was verplaatst naar een kunstgrasveld. Nog een ander detail: De wedstrijd werd geleid door Lizzy vd Helm en dat deed zij streng en rechtvaardig.

  Na een klein kwartier kreeg Westlandia een doelpunt ahw in de schoot geworpen. Een bal richting doel kwam van dichtbij op de arm van een RCL-ende verdediger. Scheidsrechter vd Helm stond er met haar neus bovenop en wijzend naar de nabijgelegen penaltystip floot zij luid en duidelijk. Tim van der Voort nam de strafschop hard en zuiver laag in de linkerhoek. 0 – 1.

  Uit de eerste de beste aanval tegenaanval kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de 16. Stijn van Beek tikte de bal over de lat. De hoekschop werd door RCL-ends aanvoerder steenhard binnengekopt. 1 – 1.

  In het vervolg van de eerste helft werd er niet meer gescoord. RCL was wel enkele keren dichtbij een doelpunt,  maar wist de kansen niet te benutten. Vlak voor het rustsignaal zag Stijn van Beek RCL-speler Sem Overduin helemaal vrij op zich afkomen. Hij redde met de voet en zorgde er meteen voor, dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers konden opzoeken. 1 – 1.

  Ook in de tweede helft lukte het beide teams lange tijd niet om het verschil te maken. Sieme Zijm bracht wissels in. Stefan Bron en Nick Ruigrok kwamen voor Shane Bruinen en Rick van Schie. Dat zorgde voor nieuwe aanvallende impulsen bij Westlandia. De winnende treffer ontstond door  verdedigende missers in de Leiderdorpse verdediging en/of effectief en fel storen bij het uitverdedigen door Tim vd Voort en Dennis Verbeek. De laatste had ineens een leeg doel voor zich en de bal aan de voet. Dat betekende de 1 – 2.

  RCL ging vervolgens serieus op jacht naar  doelpunten. Dat leverde hachelijke situaties op in het doelgebied van Stijn van Beek, maar geen doelpunten. Westlandia had na het laatste fluitsignaal van Lizzy vd Helm de overwinning in de tas, die was wel tot stand gekomen met enig kunst- en vliegwerk van Stijn van Beek.

   

  RCL 1 – Westlandia za1

  Rust: 1 – 1

  Eind: 1 – 2

   

  ARC 2 – Westlandia za2

  Eind: 5 – 1.

  De jongens van Kruk en Klop waren kansloos. Remy de Bliek redde de spreekwoordelijke eer.

   

  JvdM