• Verslag Westlandia JO13-1 – DSO JO13-1

21 sep 2020
  • 19 september 2020

Als eerste competitiewedstrijd voor Westlandia JO13-1 stond DSO op het programma, een geduchte tegenstander bestaande uit een mix van straatschoffies mentaliteit, fysiek spel en een paar zeer goede voetballers. In de week voorafgaand aan de wedstrijd haakte helaas Toine af met een blessure aan zijn enkel, een fikse aderlating. Ondanks deze tegenslag groeide het geloof, dat een mooi resultaat tegen deze uitstekende ploeg heel goed mogelijk was. Dit geloof werd op de wedstrijddag nog even zwaar beproefd na ziekmeldingen van Mounir en Seb, weer twee sterkhouders binnen het team minder. Terwijl sommige ouders de moed al in de schoenen zonk, sprak het team onderling af om juist extra hard te gaan knokken voor de ziekenboeg en zo een mooi resultaat binnen te slepen!

Met een minimale bezetting van slechts één speler en het trainersduo Kees & Herman op de bank begonnen we aan de wedstrijd. Terwijl het zonnetje opkwam, zag het publiek dat de opgaande lijn van het bekertoernooi voortgezet werd. De jongens van de JO13-1 grepen, volgens afspraak, vanaf de allereerste minuut de tegenstander bij de strot. De gehele eerste helft was Westlandia de bovenliggende partij met fel en verzorgd voetbal. DSO was merkbaar onder de indruk van de strijdwijze van onze jongens, maar lieten zich uiteraard niet als makke lammeren naar de slachtbank leiden. Met hun handige en snelle spitsen kon iedere uitbraak zomaar voor een tegentreffer zorgen, maar onze verdediging was messcherp en stond als een huis. Ondanks enkele goede kansen aan onze kant gingen we met 0-0 de rust in.

Nadat Dani, die als rechtsback alles had gegeven tegen het handenbindertje van DSO, werd vervangen door Sten konden we aan de tweede helft beginnen. Hoewel de eerste helft veel kracht gekost had, schoten onze jongens weer fel uit de startblokken op jacht naar een treffer. DSO gooide er fysiek een schepje bovenop in de hoop de wedstrijd te kantelen. De scheidsrechter, volgens de verhalen de tweelingbroer van vader “Mooie Jimmy”, hield het goed kort en floot voor alle overtredingen. Door dit kordate optreden werd de fysieke angel ook uit het spel van DSO gehaald en bleef het een mooi voetbalgevecht. Het laatste kwartier kwam Dani terug als rechtsbuiten de wedstrijd in voor de moegestreden Marnieck. Ondanks dat beide ploegen in de laatste 5 minuten elk nog 2 goede kansen kregen op de overwinning, eindigde de wedstrijd met 0-0. Een terechte uitslag volgens de neutrale toeschouwer, hoewel er volgens beide ploegen ook nog wel een geniepige overwinning had ingezeten. Het publiek heeft kunnen genieten van een fantastische wedstrijd met, naar mijn inziens, Westlandia als morele  winnaar! Alle spelers hebben gebikkeld, resoluut ingegrepen wanneer nodig, gestreden voor iedere meter en daarnaast zoveel mogelijk naar de voetballende oplossing gezocht om dit mooie resultaat te halen.

Met deze uitstekende teamprestatie is er een goede basis gelegd voor het verdere vervolg in de eerste divisie B. Hopelijk zijn we snel weer compleet en kunnen we echt op volle sterkte de strijd aangaan.

Volgende week gaan we Quick Boys het vuur aan de schenen leggen en laten we Dirk Kuijt even zien hoe voetbal gespeeld moet worden! Dat het maar weer een mooie wedstrijd mag worden!