• Verslag Westlandia JO13-1-TOGB JO13-1

  5 okt 2020
 • De derde wedstrijd in de eerste divisie B voor onze jongens was thuis tegen TOGB, beide ploegen waren ongeslagen door de eerste 2 competitiewedstrijden gekomen. Daarnaast hebben we de laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop tegen ze gespeeld, waar beide teams niet veel voor elkaar onder deden. Op voorhand konden we ons alweer voorbereiden op een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij kleine details wellicht het verschil zouden maken.

  Terwijl de filmploeg de taken verdeelde in de “mooie mannenbunker”, begon de 13-1 fanatiek aan de warming up. Afgelopen week wel een paar jongens ziek weggebleven van de training, gelukkig geen geblesseerde spelers meer. Met een goedgevulde bank konden we dus de strijd aangaan tegen TOGB, een team met veel grote spelers in hun midden. Aangezien er geen wedkantoor in de regio te vinden is om één euro in te zetten op een gelijkspel van onze jongens, laat staan op een eindstand van 0-0, gingen we vol voor onze eerste overwinning. 

  Zodra het eerste fluitsignaal klonk van de scheidsrechter, maakte de 13-1 zijn intenties duidelijk aan de tegenstander. Onze verdediging stond weer als een huis en gaf weinig tot niets weg. De middenvelders streden voor iedere bal en probeerden middels strakke passes het spel naar hun hand te zetten. De aanvallers liepen op iedere bal en zetten de verdediging van TOGB stevig onder druk. We waren de gehele eerste helft de bovenliggende partij met goed voetbal, onze tegenstander wist zich duidelijk geen raad met onze manier van spelen. Dit betaalde zich uit in een mooie treffer van Seb, het eerste doelpunt van de competitie was gemaakt. Terwijl deze goal bij sommige Westlandianen voor tranen van ontroering zorgden, was TOGB blij dat ze slechts 1-0 achterstonden bij de rust. 

  De tweede helft ging TOGB al snel va banque spelen, omdat ze de eerste helft voetballend tekort waren geschoten. Veelal probeerden ze met de lange bal hun spitsen te bereiken, in de hoop dat dit wat op zou leveren. Westlandia moest duidelijk even wennen aan dit spel, zeker ook omdat onze krachten afnamen. Door het alles of niks voetbal van TOGB werden we wel iets naar achter gedrukt, maar hierdoor werden onze kansen op een beslissende counter steeds groter. Deze kansen kwamen er ook, maar werden helaas jammerlijk gemist. Zoals de oude voetbalwet luidt: Wie zelf niet scoort, ziet de tegenstander dit wel doen. TOGB, die de gehele wedstrijd niet verder was gekomen dan één halve kans, scoorde 5 minuten voor tijd met een zondagsschot de 1-1. Deze stand werd ook de einduitslag, waarmee het derde gelijkspel in de competitie dus een feit is.

  Jongens, deze wedstrijd weer ouderwets genoten van jullie! Ik heb een fel en strijdbaar Westlandia gezien, dat voetballend de lakens uitdeelde. Als we op deze manier blijven voetballen, komt de eerste overwinning vanzelf.  Volgende week gaan we richting SC Feyenoord, dan nemen we de 3 punten gewoon mee naar het Westland. Als er tenslotte 1 vereniging is, die weet wat verliezen is………

   

   
  What do you want to do ?
  New mail