• Verslag Westlandia Za. 1 - Wateringse Veld/Kranenburg

  13 okt 2019
 • Westlandia za1 en de tegen WV/K zoekgeraakte doelpunten.

  Ruststand: 1 – 1

  Eindstand: 1 – 2

  In de vierde competitiewedstrijd moesten de mannen van Sieme Zijm en Ruud Bijl aantreden tegen koploper Wateringse Veld/Kranenburg. Westlandia startte vanaf het eerste moment scherp aan de wedstrijd. In de allereerste minuut kopte Stefan Bron de bal al op doel. Na 9 minuten bracht Rick van Schie Tim vd Voort in een goede schietpositie. Dat leverde nog geen doelpunt op. WV/K was nog niet gevaarlijk geweest. In de 16-de minuut mochten de Wateringse Velders en Kranenburgers een hoekschop nemen. De bal belandde via John Bos in het doel. 0 – 1.

  Voor de thuisploeg was dit het teken om de mouwen echt op te stropen. Vince Olsthoorn en Dennis Verbeek bleven de aanval zoeken met verzorgd voetbal. In de 25-ste minuut was het Dennis Verbeek die zich vrij speelde op links. Hij ontwaarde in een ooghoek Tim vd Voort schietgraag klaar staan. Er volgde een breedtepass op maat en Tim schoot de bal feilloos in. 1 – 1. Westlandia bleef na dat doelpunt de aanval zoeken. Rick van Schie kreeg een schietkans. WVK kreeg weer een kans uit een dood spelmoment. Francesco Frens werd onhandig gestuit. Scheidsrechter de Jong legde de bal een meter buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd zwak ingeschoten.

  De 45-ste minuut was voor een groot deel voor Stef Geertsema (foto). Hij veroverde  bij een WV/K-se aanval de bal, stak met bal en al de middellijn over en stuurde het kunstleer met grote precisie richting linkervleugel. Hij liep zelf door richting vijandelijke doel. Daar werd hij op maat aangespeeld en joeg de bal hoog in de touwen. De scheidsrechter was al op weg naar de middenstip, het doelpunt stond al op het scorebord. Maar langs de lijn stond nog een mannetje met zijn vlag te zwaaien. De scheidsrechter ging even poolshoogte nemen en zou na de wedstrijd verklaren: ‘De man had zo’n goed verhaal over een buitenspel moment. Daarom besloot ik tot een vrije trap.’ Zo raakte Stef Geertsema een juweel van een doelpunt kwijt. De ploegen zochten niet veel later de kleedkamer op met een 1 – 1 stand op het scorebord.

  In de tweede helft bleef Westlandia goed, aantrekkelijk en verzorgd voetbal spelen. Tim vd Voort kreeg enkele kansen. Zijn schoten werden gestopt (68-ste minuut) of verdwenen voorlangs (69-ste minuut). In de 70-ste minuut is het wel raak. Een schot verdween in de touwen. Weer stond het mannetje langs de lijn met de vlag omhoog. En weer ging de scheidsrechter mee met zijn goede verhaal. Tim raakte ook een treffer kwijt.

  Nick Ruigrok kwam voor Rick van Schie. Jacky Dorschodt van WVK trapte na bij de net in het veld gekomen Nick. Hij werd met rood van het veld gestuurd. De wedstrijd golfde op en neer ondanks de man minder bij de Hagenaars. Karam Boukhari kreeg een goede kans, maar zijn schot ging over.

  Nick Ruigrok legde de bal op het hoofd van Stefan Bron. Geen goal. Jari Duijvestijn zag Nick Brouwer op zich afkomen. Hij redde met de voet.

  In de slotminuten van de wedstrijd perste Westlandia er nog een serieus slotoffensief uit. Dat leverde enkele corners op, maar geen doelpunten. Diep in blessuretijd brak een Haagse speler door, Jerichio probeerde de man af te stoppen en de bal voor zijn voeten weg te glijden. Die speelde echter in een ander toneelstuk. Puntje bij paaltje kwam het tot een penalty voor WV/K. De bal werd onberispelijk binnengeschoten door Nick Brouwer. 1 – 2.

  Tim vd Voort mocht nog een vrije trap nemen een paar meter vanaf het strafschopgebied. Hij schoot rakelings over.

  Westlandia leed op een regenachtige zaterdag in oktober een zeer onverdiende nederlaag.

   

  Westlandia za2 – Lisse 3

  Eindstand: 1 – 0.

  Danny Bijl speelde mee en dat pakte goed uit. Hij scoorde het enige doelpunt voor her tweede. Proficiat.

   

  JvdM