• VKW uit altijd lastig of......

8 dec 2022
  • Zondag 11 december speelt ook Westlandia zo. 1 de laatste competitiewedstrijd van 2022 en wel in Westerbork (Drenthe). Om 14:00 wordt er afgetrapt tegen VKW op sportpark Perkenslag. Voor de trouwe volgers wacht er een lange dag en een reis van ca. 460 km om het vlaggenschip te steunen.  Scheidsrechter Midden is door de bond aangesteld om deze wedstrijd in speelronde 15 in goede banen te leiden.

VKW werd vorig seizoen 2e in de 1e klasse F. Doordat kampioen Hoogezand overstapte naar het zaterdagvoetbal, mochten de Westerborkers direct instromen in de 4e divisie. Men is nu bezig aan een moeizaam seizoen. Met slechts 2 overwinningen, 1 gelijk spel en slechts 6 gescoorde doelpunten staat de Drenthse formatie op de laatste plaats in de 4e divisie. Toch is het een tegenstander die niet onderschat mag worden. RKAVV verspeelde er op de laatste speeldag van P1 een schijnbaar zekere periodetitel door op Perkenslag met 1-0 te verliezen. Afgelopen weekend pakte Be Quick 1887 pas in blessuretijd de 3 punten tegen VKW. In Westerbork hebben ze pas 8 goals tegen gekregen.

Afgelopen zondag waren de druiven voor Westlandia weer eens zuur. Voor het eerst dit seizoen wisten we op de Hoge Bomen niet te scoren. Rohda had daardoor aan 1 goal genoeg om de 3 punten mee naar Raalte te nemen.
    Opvallend was wel dat in de slotfase van dat duel de 16 jarige Jur Datthijn, goalgetter van Westlandia O18, zijn eerste minuten in het vlaggenschip mocht maken. Hij is één van de vele talententen uit de opleiding die dit seizoen al in actie kwamen in het 1e team van de zondag. Zonder ander spelers tekort te doen, valt ook op dat Dinand Kuhn (20 jaar) al 50x in actie kwam voor zo. 1. Hidde v.d. Arend  (19 jaar) is de enige speler van de selectie die in alle 25 gespeelde wedstrijden van dit seizoen minuten heeft gemaakt. Als hij de komende dagen ook meespeelt tegen VKW (competitie), HVC'10 (Westlandcup) en VELO (Haaglandencup) komt hij ook al tot 50 duels in het 1e team. Ook Kihami da Costa (22 jaar) kan zijn totaal aan caps met die 3 wedstrijden op 50 stuks brengen.

Jong, oud en al dan niet met (veel) ervaring, het is aan trainer Cesco Agterberg en zijn staf om zondag het juiste team de wei in te sturen en de 3 punten te pakken bij de hekkensluiter. Tegen 4 uur zullen we weten of we het jaar 2022 in de 4e divisie mooi af kunnen sluiten.

NB Wedstrijd tegen HVC'10 van dinsdag 13 december is uitgesteld naar het voorjaar van 2023

----

De beloftes van Westlandia verrassen de laatste weken vriend en vijand door in Limburg knappe overwinningen te behalen. Na de winst bij MVV O21, werd afgelopen zaterdag Fortuna in Sittard met 3-2 verslagen. De kampioen van de 4e divisie was nog zonder puntverlies. Komend weekend zijn de mannen van trainer Corné van Doorn vrij. Op 17 december is de laatste speelronde in de 4e divisie B.  Dan staat een thuiswedstrijd tegen Alexandria '66 O21 op het programma. Aftrap is om 12:30 uur.

Fr@