• Voor de derde keer op rij 3 – 3 tussen Berkel en Westlandia

  25 apr 2023
 • Voor de derde keer op rij 3 – 3 tussen Berkel en Westlandia De reeks van gelijke spelen begon in maart 2022, vervolgens in november 2022 en tenslotte afgelopen zaterdag 22 april 2023. Steeds eindigden beide ploegen de wedstrijd met een stand van 3 – 3. Veel doelpunten, beide ploegen scoorden evenveel doelpunten. Maar voor de ranglijst schoten beide ploegen er afgelopen zaterdag niet zoveel mee op. Westlandia za1 zag het gat met de koploper oplopen en Berkel had verder weg van de nacompetitieplaatsen willen zijn.
  De wedstrijd zelf op Het Hoge Land in Berkel was vanaf minuut één woest aantrekkelijk en tandenknarsend spannend. Bij Westlandia ontbraken Dennis Verbeek en Mike Vijverberg door blessures opgelopen in de wedstrijd tegen CWO. Jay Geeratz speelde nu vanaf het begin.

  Vliegende start
  Westlandia kende een vliegende start. De eerste de beste aanval leverde meteen een corner op. Die werd goed genomen en Stefan Bron knalde de bal in de touwen. 0 – 1. Een beter begin kon Westlandia za1 zich niet wensen. In de 7-de minuut was Berkel voor de eerste keer gevaarlijk, via een counter. Jari pakte de bal. Tim vd Voort werd niet veel later diep gestuurd en kwam ongelukkig en hard tegen een Berkelaar aan. Scheidsrecht(st)er M. Plandsoen stond in de buurt en gaf geel aan Tim. Na een klein kwartier verspeelde een verdediger van Berkel de bal aan Jari Lievaart, die kon ongehinderd met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Hij kreeg de bal niet langs de Berkelse keeper. In de 23-ste minuut gaf de Westlandse verdedigingslinie onnodig een corner weg en die werd goed genomen en strak binnengekopt door Emiel vd Bruggen, in zijn vrije tijd aanvaller bij Berkel. 1 – 1. De verdediging van Westlandia werd teruggedrongen op eigen helft en rond de 25-ste minuut was Jari D. alert bij twee gevaarlijke kansen van de thuisploeg.
  Stefan Bron ondernam na een half uur een run richting het Berkelse doel. Hij werd onreglementair gestopt. De vrije trap op een mooie plek bij het doel werd genomen door Tim v.d. Voort. Hij raakte een Berkelse speler vol in het gezicht. De daaruit voortkomende corner werd door Stefan Bron naast gekopt. Vervolgens zagen we een vloeiende aanval met weer Stefan Bron. Die gaf af aan Tim vd Voort. Zijn schot was weer een prooi voor Jim Visser, Berkelaar en doelverdediger. Niet lang daarna verliet Stefan Bron vanwege een blessure het veld. Pepijn Vis was zijn vervanger. In de 37-ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een razendsnelle uitbraak scoorde Emircan Bagcan de 2 – 1. In de 40-st minuut was het weer raak voor de groen/witten. Uit een vrije trap van Lars vd Berg kopte Tim vd Voort de bal fraai en vallend in. Hij kopte de bal in de touwen. 2 – 2. Dat was ook de ruststand.

  In de tweede helft op naar de 3 – 3 Na tien minuten spelen in de tweede helft werd in de groen/witte verdediging een bal niet goed weggewerkt. Thom van Leeuwen maakte er dankbaar gebruik van om de 3 – 2 op het scorebord te laten verschijnen. Jay Geerartz kreeg een mooie kans op de gelijkmaker. Hij stond een op een oog in oog met Jim Visser. De Berkelse keeper redde. Dat was in de 62-ste minuut. Tim kreeg ook nog een goede schietkans, maar hij mikte naast het doel. Dat was in de 70-ste minuut. Een minuut later ging een speler van Berkel op het gras zitten en liet een kapotte linkerschoen zien aan Mevr. M. Plandsoen. Met tape werd eea aan elkaar gezet, maar de vrouwelijke scheids vond dat maar niets. De speler mocht van haar zo niet verder spelen. In de dug out van Berkel werd bij de wisselspelers geïnformeerd of iemand een maat 42 had. Dat was niet het geval. Vijf minuten later was er ergens een linkerschoen in de goede maat boven water gekomen en mocht de speler weer het veld. In de 83-ste minuut mocht Pepijn Vis zijn zoveelste corner nemen. Hij had er al een paar vakkundig voor het doel geslingerd. Deze keer kwam de bal perfect op het hoofd van Dennis Koene. Die kopte de bal voor de voeten van Timothy Le Duc. Die dacht niet na en ramde de bal binnen. 3 – 3. Tegen het einde van de wedstrijd zag de ‘scheidse’ ineens dat Westlandiaan nummer 4 zonder scheenbeschermers speelde. Ze vermaande hem om voor de laatste minuten scheenbeschermers te dragen. In de 88-ste minuut gaf Lars vd Berg (met scheenbeschermers?) een subtiel passje op Tim vd Voort. Die stond vrij voor het doel. Hij schoot de bal millimeters naast het doel. De wedstrijd eindigde in een bekende stand: 3 - 3

  Ook nog 3 maal geel Naast Tim vd Voort kregen ook Yordi van Beek en Lars vd Berg in de tweede helft een gele kaart voorgehouden. Het was inderdaad een ‘pittig potje’, zou Mevr. M. Plandsoen na de wedstrijd zeggen. Zij stond overal met haar neus bovenop en hield de wedstrijd strak in de hand.

  JvdM