• Voor directe handhaving hebben RVVH én Westlandia zaterdag de punten nodig

  21 mrt 2024
 • Westlandia zo. 1  reist zaterdagmiddag 23 maart af naar Ridderkerk. Aan de Sportlaan wacht vanaf 14:30 uur een duel tegen RVVH, een concurrent voor directe handhaving. Deze belangrijke wedstrijd staat onder leiding van de heer Smit.

  Na de heenwedstrijd in Naaldwijk stond er 0-0 op het scorebord. RVVH pakte daarmee toen het eerste punt in een uitwedstrijd. Voor onze doelman Jordie van Leeuwen was dat in oktober 2023 zijn 2e clean-sheet van het seizoen. Afgelopen zaterdag hield hij met zijn verdediging tegen DSO voor de 5e keer de nul. Zijn collega doelman van komende zaterdag heeft dat in thuiswedstrijden alleen tegen Poortugaal mogen ervaren. Daar staat tegenover dat zijn teamgenoten in 90% van de thuiswedstrijden één of meerdere keren wisten te scoren. Die 21 thuis-treffers leverden 14 van de 22 punten op. 

  Als nr. 13 met 41 verliespunten staat RVVH nu op een p/D-plaats. Westlandia is 10e met slechts 3 verliespunten minder. De mannen van trainer Maurizio Ceccucci zijn zaterdag zeer gebaat bij de winst. Dat wordt nog niet eenvoudig want de Ridderkerkers hebben op eigen veld al verrassende resultaten behaald. Zo werd koploper ASWH met 2-1 verslagen en kwam FC 's-Gravenzande niet verder dan een puntendeling (3-3). Ronde klok van  half 5 zullen we weten of  we de winst hebben kunnen pakken en daardoor opgeklommen zijn naar het linkerrijtje.

   ---

  Westlandia O23 is na afgelopen zaterdag de ongeslagen status kwijt. De beloftes van Katwijk waren met 3-1 te sterk op d Hoge Bomen. Komende ronde moet de draad weer opgepakt worden bij VELO. In de thuiswedstrijd was er een behoorlijk veldoverwicht, maar werd er slechts met 1-0 gewonnen.

   
  De selectie van O18 gaat naar Rozendaal in Gelderland. Die club zal revanche willen voor de eerder geleden nederlaag in Naaldwijk.
   
  Om in de race te blijven voor de titel, zal de jeugd van O16 deze keer géén misstap mogen maken tegen Forum Sport.  plts thuis plts uit  uitslag Eerder dit seizoen/doelpuntenmakers


  13e RVVH 10e Westlandia zo. 1 0-3 Dinand Kuhn, Delsey Bransen en Mark v.d. Zalm
  3e Westlandia za. 1 2e SC Monster 1 1-1 Merlijn Steenman
  10e Westlandia za. 2 5e FC 's-Gravenzande 3 0-4 ---
  laatste VELO 2e Westlandia O23 1-2 Pascal v..d. Zwart en Samuel Kucharik
  7e Veluwezoom 6e Westlandia O18 1-3 Jur Datthijn, Bob Tamerus en Thijs Dame
  laatste Westlandia O17 1e Koninklijke HFC 2-2 Jayden Sevinmez 2x
  2e Westlandia O16 5e Forum Sport 1-2  
  7e Quick Boys 6e Westlandia O15 1-5 Hivastin  Al-mahmud 3x, Tony Froling en Dawlad Khalil


  Voorbeschouwing Westlandia - SC Monster staat HIER
  Complete programma staat HIER