• Voorbeschouwing op de bekerwedstrijd tegen de tricolores

26 okt 2021
  • Zoals al op meerder plaatsen op de site is aangegeven, speelt Westlandia op woensdagavond 27 oktober vanaf 20:00 uur op de Hoge Bomen in de 1e ronde van de TOTO KNVB beker tegen Excelsior M. Dit eerste officiële onderlinge duel staat onder leiding van de heer Ruperti. Het wordt sinds mei 2003 onze 16e wedstrijd in dit bekertoernooi.
    Zeker voor onze trainer Cesco Agterberg een treffen met een speciaal tintje, want hij heeft bijna 3 seizoenen (2012-2015) leiding gegeven aan de selectie van de tricolores. In zijn 1e seizoen werden ze met hem kampioen in de hoofdklasse.

Vanaf mei 1976 speelden ons vlaggenschip 29x tegen Excelsior M, waarvan 7x voor de Westland Cup. In de drie gespeelde finalewedstrijden bij de "buren", was in ieder geval de cup voor de groen-witten. De laatste keer was in juni 2014, maar van die lichting zijn alleen Anwar Beeldstroo en Edgar Leerdam nog actief bij de zondagselectie.

In de voorbereiding op seizoen 2019-2020 was Excelsior M. voor het laatst te gast bij ons. Ondanks een goal van Patrick Batist, verloren we toen met 1-4.
    Dit seizoen was er de gebruikelijke oefenwedstrijd aan de Lavendelstraat. Excelsior M. was al langer in voorbereiding en dat was goed te merken. We verloren na een rusttand van 3-0, kansloos met 4-0.

Beide teams genoten, voorafgaand aan dit bekerduel, van een vrij weekend. Excelsior M. had een week eerder een prima generale en won met 2-0 van Kozakken Boys. Westlandia verloor in dat zelfde weekend vrij kansloos in de 3e divisie van UNA.

Het zijn mooie bespiegelingen vooraf, maar vanaf woensdagavond 20:00 uur bieden de in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie voor de uitkomst van deze regionale bekerkraker.

Fr@

Als er na 90 minuten géén winnaar is, komt er een verlenging. Is er dan nog geen beslissing gevallen dan volgen strafschoppen. Voor Westlandia is het te hopen dat het niet zo ver zal komen, want we zijn al 5x eerder op die wijze uitgeschakeld in de (TOTO) KNVB beker.