• Voorbeschouwing weekend 20-21 november 2021

20 nov 2021
  • Voor de technische staven van de diverse selecties van Westlandia is het lastig werken in tijden van Corona. Net als overal moet gedeald worden met de steeds weer wisselende omstandigheden. Naast spelsystemen en tactiek, draait het nu ook om 1-2-3G. 1,5 meter en QR-codes. In diverse competities zal ook komend weekend de vraag weer zijn, kan er worden gespeeld en zo ja is iedereen inzetbaar?
    Doordat kantines al om 20:00 uur moeten sluiten, kan er na trainingen ook niet extra gewerkt worden aan teambuilding. Zeker de 3e donderdag van de maand is/was als speciale clubavond daar uitermate geschikt voor.

Gelet op alle onzekerheden, deze week een beknopte voorbeschouwing op de komende wedstrijden van de seniorenselecties.

Westlandia zo. 1 strijdt, na een goede start in de 3e divisie, nu al weer voor (directe) handhaving. Na het puntverlies tegen EVV en de nederlaag bij Hollandia staat het vlaggenschip op de voorlaatste plaats. Trainer Cesco Agterberg moet wekelijks met zijn staf puzzelen om een uitgebalanceerd elftal op de been te brengen. Hij heeft sinds zijn komst, door blessures, schorsingen en/of eigen keuzes, nog niet 1x dezelfde 11 spelers in de basis op kunnen stellen. Komende zondag wacht vanaf 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen DEM. De hekkensluiter uit Beverwijk pakte in de laatste 3 wedstrijden 7 punten. Daarbij zaten knappe overwinningen tegen Hercules en bij OSS'20. Dat wordt dus op voorhand al een behoorlijke uitdaging om de flow van de directe concurrent te breken.

Deze wedstrijd zal zondagmiddag is zondag te volgen via een livestream

De mannen van Theo Verbeek gaan met zaterdag 1 op bezoek bij (nr. 4) UVS. Aan het begin van het seizoen werden de Leidenaren getipt als kanshebber voor een prijs in de 2e klasse. Dat komt al aardig uit, want op basis van verliespunten en doelsaldo is UVS lijsaanvoerder in 2C. (nr. 3) Westlandia is bezig aan een mooie reeks en staat nu op een keurige 4e plaats met 2 verliespunten meer dan de komende tegenstander. Op het eigen Sportpark Kikkerpolder pakte UVS dit seizoen in 2 thuiswedstrijden 6 punten met een  prima doelsaldo van 9 voor en 0 tegen.

Om 12:00 uur start die zaterdagmiddag in Poeldijk de derby van (nr. 4) za.2 tegen (nr. 6) Verburch. De teams strijden om een verbetering van de positie in het linkerrijtje. Op de 1e periode heeft het team van trainer Hans v.d. Kruk helaas het zicht verloren.

Ook om die tijd trapt (nr. 4) Westlandia 3 af bij (nr. 2) KMD. De Wateringers zijn met medekoploper MVV'27 in een spannende strijd gewikkeld voor titel. Het team van trainer Wim Lentz heeft 3 verliespunten meer en zal er alles aan doen om de aansluiting met de koplopers te verkleinen.

Op de Hoge Bomen is (nr. 8) Westlandia O21 gastheer voor koploper SC Cambuur. De groen-witten zullen de huid duurder willen verkopen dan 2 weken geleden. Bij de witte leeuwen in IJmuiden (Telstar) werd toen met verrassend grote cijfers verloren (5-0).

De Westlandia-teams hadden graag de steun van de groen-witte aanhang (zoals op de foto) willen hebben, maar toeschouwers zijn bij de wedstrijden niet toegestaan.

Fr@