• Voorbeschouwing Westlandia - VKW

  25 mei 2023
 • Deze week zal hoofdtrainer Cesco Agterberg met zijn staf voor het laatst de formatie van Westlandia zo. 1 voorbereiden op en coachen tijdens een (competitie-)wedstrijd. Dit keer is het tegen VKW.  Het duel op sportpark Hoge Bomen begint om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Krop.

  Onze hoofdtrainer debuteerde op 19 september 2021 met een competitiewedstrijd bij Groene Ster (0-0). Daarna volgde, mede door corona en weer een lockdown, een moeizaam seizoen, waarin veel nieuwe jonge spelers versneld ingepast moesten worden. Door het loodzware programma na de herstart, met veel midweekse wedstrijden, lukte het niet om in de 3e divisie te blijven.

  Dit seizoen heeft hij in de 4e divisie verder gebouwd aan een (jong) team met potentie. In de 97 gespeelde duels onder zijn leiding, kwam aanvoerder Desley Bransen het vaakst binnen de lijnen (88x), gevolgd door Kai Verbeek (79), Kihami da Costa en Hidde v.d. Arend (70x). Diverse andere spelers debuteerden dit seizoen onder zijn leiding in de 4e divisie, de Westland Cup, het Haaglanden Voetbaltoernooi, de beker of een oefenwedstrijd. In de openingswedstrijd van dit seizoen, tegen het Westlands elftal, maakten zelfs 10 van de 21 opgestelde spelers hun eerste minuten in het vlaggenschip. Zijn opvolger Maurizio Ceccucci kan daar in het nieuwe seizoen, waarschijnlijk de vruchten van plukken en de selectie doorontwikkelen. 

  Komende tegenstander VKW degradeerde afgelopen ronde naar de 1e klasse. De club uit Westerbork kwam door het gebrek aan scorend vermogen (21 treffers), aan slechts 14 punten. Toch is het een tegenstander om rekening mee te houden. In de heenwedstrijd konden we pas in blessuretijd een punt uit het vuur slepen (2-2). 

  Zondagmiddag rond de klok van 4 uur zal, op alle velden in de 4e divisie A, het laatste fluitsignaal geklonken hebben. Dan is duidelijk of Westlandia eindigt in het linker- of rechterrijtje van deze divisie. 

  Na de wedstrijd is er een swingende 3e helft. Daarin zal ook zeker stil gestaan worden bij het vertrek van hoofdtrainer Cesco Agterberg, zijn assistent Wim Baggerman en diverse andere leden van zijn staf. Natuurlijk zal er ook aandacht zijn voor de spelers die na dit seizoen elders gaan spelen of iets anders gaan ondernemen.

  ----

  Voor Westlandia O21 en O18 zit de competitie er al weer op. Voor onderstaande selectieteams staat komende zaterdag de laatste uitwedstrijd op het programma:

   

  • 12:30 uur Willem II - Westlandia O17
  • 13:00 uur TOGB - Westlandia O16
  • 13:00 uur WSV Apeldoorn - Westlandia O15

   

  Complete programma staat HIER

   

  Fr@